斯路 發表於 2015-6-3 07:48

beyerdynamic Tesla入耳式耳塞年內發佈

http://bbs.erji.com/read.php?tid=1816058

德国拜亚万元级旗舰耳塞预计今年下半年上市~~经过约3年左右研发,终于推出特斯拉单元的旗舰级耳塞,与普通动圈、动铁耳塞单元相比拥有更大的细节量和动态表现。

特斯拉技术将磁体环绕在音圈外围,使震膜能够直接获得更大的驱动能量,并且将腔内共振降到最低,从而大幅度提升声音回放水平。

連beyerdynamic都加入戰團。

beyerdynamic旗艦入耳由以往HKD 1,000左右定價區間一跳至RMB 10,000級別,如果歐元今年初未跌,分分鐘要貴多20%,埋單可能成HKD15,000。不過點都好,我都好期待呢對beyerdynamic入耳呢。{:8_389:}

t1174 發表於 2015-6-3 17:57

beyer 的 耳塞其實早也有好東西,如一對好像叫 dtx80 的東西,cp 真是好。 beyer 回來做 iem 真好

斯路 發表於 2015-6-3 18:38

t1174 發表於 2015-6-3 17:57 static/image/common/back.gif
beyer 的 耳塞其實早也有好東西,如一對好像叫 dtx80 的東西,cp 真是好。 beyer 回來做 iem 真好 ...

其實DTX100/120都幾唔錯,不過未至於會想出手買。希望beyerdynamic會可以好似AKG當時出K3003一樣,高價入耳一鳴驚人啦{:8_403:}

USA2010 發表於 2015-6-3 19:37

如果出一隻細size既耳牛就好.....
雖然未知外型係點,但期望配戴感要舒服

斯路 發表於 2015-6-3 19:45

USA2010 發表於 2015-6-3 19:37 static/image/common/back.gif
如果出一隻細size既耳牛就好.....
雖然未知外型係點,但期望配戴感要舒服

beyerdynamic細耳牛都有幾款呀,例如係T51p/DT1350呢兩對都有唔少好評。定係呢類唔符合USA2010師兄要求呀?

--

不過再睇返,國內DigiPower講話係耳塞,都唔知係咪入耳式添。

dezispop 發表於 2015-6-3 19:57

期待!! {:1_344:}

USA2010 發表於 2015-6-3 20:16

斯路 發表於 2015-6-3 19:45
beyerdynamic細耳牛都有幾款呀,例如係T51p/DT1350呢兩對都有唔少好評。定係呢類唔符合USA2010師兄要求呀 ...

你講果呢兩隻係唔差...但同momentum一樣...
以兩家廠商功力一定可以再做好啲

斯路 發表於 2015-6-3 20:53

USA2010 發表於 2015-6-3 20:16 static/image/common/back.gif
你講果呢兩隻係唔差...但同momentum一樣...
以兩家廠商功力一定可以再做好啲

高階小型耳機,令我諗起Ultrasone Edition M。Munich High End Show都完左咁耐,Ultrasone都重係咩聲氣都無,比佢吊起左條癮{:8_370:}

dicky0411 發表於 2015-6-3 21:11

其實我是很喜歡拜亞的,加上tesla的技術用在812這類的低阻耳機上在直推的情況下都有不錯的表現,
現在再看beyer打算出tesla的技術用在入耳式耳機上我是很興奮的,但看到那個價錢{:6_202:}

我看還是快點存多些錢入對二手的gs1000或上t1,812之類的玩玩好了{:6_209:}

USA2010 發表於 2015-6-3 23:16

斯路 發表於 2015-6-3 20:53 static/image/common/back.gif
高階小型耳機,令我諗起Ultrasone Edition M。Munich High End Show都完左咁耐,Ultrasone都重係咩聲氣都 ...

同路中人{:6_134:}
係囉...求其都講下邊一季推出或者幾錢....咩都冇...
但個樣係Edition黎講都幾肉酸下{:6_123:}

離晒題添.......
頁: [1] 2
查看完整版本: beyerdynamic Tesla入耳式耳塞年內發佈

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。