Foxco 發表於 2015-6-2 22:45

想係屋企整套卡啦ok

套入門av安頓得8899,
聽啲fd講兩講又屎忽痕想整套卡啦ok
所以想請教下
除左要買對for唱k嘅喇叭,買mic,買點歌機
仲有冇乜野要買架?
上網見到有啲amp係for唱k用
係咪一定要用果啲架?用av amp係咪唔得架?
係淘寶見到有好多點歌機,有冇話乜野牌子好啲?
麻煩各位師兄指點下我

SonSon 發表於 2015-6-2 23:44

唱K簡單D既可買有mixer既卡拉OK Amp, 唔可以用AV Amp, 淘寶或鴨記都大把, 平既幾舊水已有交易

YYSKY 發表於 2015-6-3 00:52

先要了解自己個屎忽有幾痕,長期病患者還是三日後自動好返,
而家無乜人在家唱K的,三思,唱歌發燒友練歌就有。

Foxco 發表於 2015-6-3 05:40

YYSKY 發表於 2015-6-3 00:52 static/image/common/back.gif
先要了解自己個屎忽有幾痕,長期病患者還是三日後自動好返,
而家無乜人在家唱K的,三思,唱歌發燒友練歌就 ...

我一痕起上黎唔撩下就會成日心掛掛架喇 - -

YYSKY 發表於 2015-6-3 10:17

Foxco 發表於 2015-6-3 05:40 static/image/common/back.gif
我一痕起上黎唔撩下就會成日心掛掛架喇 - -

理解,同道人,那怕只用一次,
鴨記有二手卡拉OK機,係前級,接入AV其中一個RCA input即可,簡單直接,不用獨立喇叭,又可以開演唱會模式唱個飽,
有D點唱機連卡拉OK功能的,切勿買這種,一定不能滿足你,
卡拉OK機一定要有MIC EQ可以調節的先係上品,否則唱2次後你發覺自己把聲咁肉酸,保證你不會再唱第三次。

Foxco 發表於 2015-6-3 11:48

YYSKY 發表於 2015-6-3 10:17 static/image/common/back.gif
理解,同道人,那怕只用一次,
鴨記有二手卡拉OK機,係前級,接入AV其中一個RCA input即可,簡單直接,不 ...

師兄 唔洗另外買對喇叭for唱k用架?
用本身果啲喇叭唔會好傷嘅咩?

eric_explorer 發表於 2015-6-3 15:07

我都有興趣,如果痕癢指數唔係好高,有無得淨買Mic + mixer + speaker (淨出人聲)
播歌就用返blu-ray 機 + amp,
咁就唔怕整壞對音響speaker?
(Post76 Android 手機版送出)

smartfai 發表於 2015-6-4 14:40

建議唱k同AV 喇叭分開
可以去鴨記搵下專賣karaoke 設備的店
平平可以買二手的karaoke amp, 千幾蚊,
再配對karaoke speaker, 好普通的都只係千幾蚊
另外用RCA 駁影碟機去karaoke amp 就得

racky 發表於 2015-6-8 17:28

去淘X而家有D KARAOKE機買,可以直接用電話APP/IPAD APP點歌,即時可更新(需付年費)

超多歌唱,我買左一排,除有時DL歌慢之外,大至上滿意

AMP既話可以買MIXER/KARAOKE AMP再買唱K喇叭,平貴自己揀

電磁波 發表於 2015-6-8 17:40

樓主師兄住在獨立屋....? {:6_134:}

否則最好了解咗自己間屋隔音情況再決定....!
頁: [1] 2
查看完整版本: 想係屋企整套卡啦ok

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。