andy996 發表於 2015-5-24 02:32

CM耳機選擇

我既依加聽歌既設備:Macbook/iPhone6+Pha-2+se846
出街多數只會用iPhone6直推
係屋企會用PHA-2
依加想玩下CM耳機{:1_332:}
我聽開POP
我想問下:
1.1964v6s同ue 18 pro邊個好啲
2.用iPhone推邊個會好啲
3.我16歲做CM會唔會好快要refit?

thank ching

t1174 發表於 2015-5-24 03:32

電話直推可能3單元以下,音色重的比較安全。

cryushin 發表於 2015-5-24 12:29

V6s未試過 18pro好雜食 聽咩都唔錯
16歲無問題 我16歲做左對uerm用到而家(而家17歲)

andy996 發表於 2015-5-24 16:37

iPhone6推唔推到ue 18 pro?

t1174 發表於 2015-5-24 19:11

點都會有足夠音量,但好唔好聽,有沒有你比的錢的音色,我就相信冇囉。
而且,都分了咁多年, 也咁多進步了,要也是買 JH 好過 UE 啦

WallerHomie 發表於 2015-5-24 19:38

十幾歲就玩CM{:6_130:}

Budget-fi 發表於 2015-5-24 19:54

V6s 同ue18pro係樓主的setup都係好難聽同冇咁難聽的分別姐。

與其係咁不如用隻aaw 單動圈算啦

cryushin 發表於 2015-5-24 20:31

其實有一對好適合樓主 但我唔推薦
就係jh16pro
唔推薦係因為等待嘅時間長
我個對前幾日先到 我3月4日訂
16pro易推 pop rock metal 係16pro 專長

andy996 發表於 2015-5-24 23:53

cryushin 發表於 2015-5-24 20:31 static/image/common/back.gif
其實有一對好適合樓主 但我唔推薦
就係jh16pro
唔推薦係因為等待嘅時間長

嘩.等左差唔多兩個月咁耐.
但聽師兄咁講有啲心動想整16pro{:6_122:}
請問旺角星際邊間有得曬16pro同18pro?

cyrusp 發表於 2015-5-25 00:33

整UE 11好過,絕對比18好聽,JH現在唔會在意整CM,至於1964都係算啦
頁: [1] 2
查看完整版本: CM耳機選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。