edgeyim 發表於 2015-5-13 02:54

Schiit Yggdrasil /Fulla 純開箱

4月20號開售,我22號落單,5月12號望穿秋水終於Yggdrasil到手
唔知會係香港第幾部http://post76.hk/static/image/smiley/default/Smilies005.gif
睇編號已經係二百部以上…睇黎真係唔少人未聽就出手{:1_253:}

到手就係原廠盒包裝,原封未開過{:1_340:},同上次收Ragnarok一樣~

熟悉的盒中盒

內外盒都好靚,硬淨,有晒數據清清楚楚~

內盒打開就係fit晒厚厚海棉,保護一流。

全部物件:主機 + 電源線 + 使用說明

有Label標明230V版本,另外機頂開孔係裝假狗,內箱係無開孔的。
重好,唔怕有塵~

嘜頭 + 型號

機底4只膠腳{:1_352:}

聞名不如一見的Analog Devices AD5791

一套西裝好鬼靚仔{:1_339:}

而家一路聽緊TH900一路出post,感覺多左好多好多細節,件件一清二楚,
,但又唔係各有各玩個種,籠統D講就係各種聲音好似空間面積大左好多咁。
要感情有感情,要爆有爆…Sorry,我都係唔識點形容,但我好開心收貨{:1_254:}

同一張單落的Fulla,但分開用一個泡泡袋另外寄,重早一日到…

開呀~

I'm Fulla…

一袋一線一機一說明書,簡簡單單,只Fulla比想象中重要細…

dicky0411 發表於 2015-5-13 03:54

請問師兄這套一生一滅的大約要多少錢?

edgeyim 發表於 2015-5-13 10:16

dicky0411 發表於 2015-5-13 03:54 static/image/common/back.gif
請問師兄這套一生一滅的大約要多少錢?

機價美金3998
運費美金219~296

ginson 發表於 2015-5-13 11:41

師兄,唔好放毒 {:6_129:}

chowyeung 發表於 2015-5-13 11:47

請問 Yggdrasil 機身熱唔熱 ?{:1_259:}
( 仲考慮緊入唔入一套西裝 ) {:1_332:}

edgeyim 發表於 2015-5-13 12:00

chowyeung 發表於 2015-5-13 11:47 static/image/common/back.gif
請問 Yggdrasil 機身熱唔熱 ?
( 仲考慮緊入唔入一套西裝 )

相比Ragnarok,一D都唔熱,只係微溫。

可惜whitefang師兄個CANJAM耳擴篇重未出,唔係應該幫到師兄做決定{:1_352:}

我個人意見:唔入Rag都必定要入Ygg…

edgeyim 發表於 2015-5-13 12:23

禽晚擺好位置,臨急臨忙用部打機PC裝個USB driver,
就咁Foobar2000播WAV/ FLAC/ APE試聲。
小弟無本錢玩Cable,跟機 UK type AC cable,接線全部平價貨{:1_254:}
PC > PYST USB cable > Yggdrasil > PYST 9" Balance > Ragnarok > (Th900 cable w/4Pin Balance) > TH900
一路聽到4點都唔想放低耳筒,感覺好特別,
好想重新體會以往聽慣聽熟的每一首歌,好寧靜好舒服的感覺。

windwolf447 發表於 2015-5-13 12:36

edgeyim 發表於 2015-5-13 12:23 static/image/common/back.gif
禽晚擺好位置,臨急臨忙用部打機PC裝個USB driver,
就咁Foobar2000播WAV/ FLAC/ APE試聲。
小弟無本錢玩Ca ...

好毒呀師兄,我好想試下RAGNAROK推HD800!

borrego 發表於 2015-5-13 13:26

請問係咪真係唔關機一直warm up着至會好聲咁神?

edgeyim 發表於 2015-5-13 14:13

borrego 發表於 2015-5-13 13:26 static/image/common/back.gif
請問係咪真係唔關機一直warm up着至會好聲咁神?

我都係禽日先開始,我唔怕佢係咪真係好大分別,我怕我木耳聽唔出咋…{:1_255:}
HF上高講夠160hr.係另一境界,廠建議係7/24長開,
Yagg我會長著,Rag真係幾熱同怕錯手燒單元所以會關機。
不過經驗Rag著機唔夠一兩個鐘D聲係平面D冷D,越熱越精神個隻。{:1_336:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Schiit Yggdrasil /Fulla 純開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。