Szelong 發表於 2015-5-12 15:15

試聽 R300

今日有幸俾 ching 邀請試聽 R300 , 因我自己都想升上去,咁就有飯都唔食飛住咁落去,
去到見到個箱,心諗死啦,要換可以點樣帶入屋呢,我依d 骨瘦如柴連拎都拎佢唔起,
一打開已經急不及待叫人駁好佢試,就咁將佢放係地下乜都無SET,
用一部2ch AMP 去推,我可以話如果用AV AMP 去推佢,真係哂左對喇叭,我未聽過咁立體係聲場,
如果 set 埋腳架我睇不得了,只係聽得一首歌,如果有時間可以 setup 好哂慢慢試就正

由今日開始,我要比心機收埋d 私己錢,加部 2ch AMP 先,終於明白拖車同拖頭既分別

恭喜個位ching ,祝你早日可以帶佢入屋

PhantomGTR 發表於 2015-5-12 15:21

呢對 R300 喇叭唔係 perfect,但真係超低玩同超好玩,好鬼多 potential。{:6_193:}

Szelong 發表於 2015-5-12 15:26

PhantomGTR 發表於 2015-5-12 15:21 static/image/common/back.gif
呢對 R300 喇叭唔係 perfect,但真係超低玩同超好玩,好鬼多 potential。

用價錢去計係抵玩,之後拎左另一對喇叭作比較,仲更加驚喜,不過個價仲驚喜{:6_176:}

ykluk 發表於 2015-5-12 15:36

Szelong 發表於 2015-5-12 15:26 static/image/common/back.gif
用價錢去計係抵玩,之後拎左另一對喇叭作比較,仲更加驚喜,不過個價仲驚喜...

嗰位CHING咁樣SET咁樣比你聽一首歌已經咁, 擺好位set好咗你仲得了~~??!! {:8_368:}

Szelong 發表於 2015-5-12 15:38

ykluk 發表於 2015-5-12 15:36 static/image/common/back.gif
嗰位CHING咁樣SET咁樣比你聽一首歌已經咁, 擺好位set好咗你仲得了~~??!!   ...

因為唔想整花對喇叭所以用 sofa 海綿,仲要係放地下都咁,
AV AMP 推一定無依個效果

ykluk 發表於 2015-5-12 15:40

Szelong 發表於 2015-5-12 15:38 static/image/common/back.gif
因為唔想整花對喇叭所以用 sofa 海綿,仲要係放地下都咁,
AV AMP 推一定無依個效果 ...

AV AMP多電子干擾又唔足力水, 呢個肯定架啦~~!! {:9_407:}

echofox 發表於 2015-5-12 15:44

請問知否易推嗎~?

Szelong 發表於 2015-5-12 15:45

echofox 發表於 2015-5-12 15:44 static/image/common/back.gif
請問知否易推嗎~?

AV AMP 就要等其他ching 答,現場用一部LINN 入2CH AMP 推,真係多多都有

Szelong 發表於 2015-5-12 15:47

ykluk 發表於 2015-5-12 15:40 static/image/common/back.gif
AV AMP多電子干擾又唔足力水, 呢個肯定架啦~~!!

係啦,但AV AMP 用PURE AUDIO MODE 又會無咁好feel ,真係有好有唔好

ykluk 發表於 2015-5-12 16:01

Szelong 發表於 2015-5-12 15:47 static/image/common/back.gif
係啦,但AV AMP 用PURE AUDIO MODE 又會無咁好feel ,真係有好有唔好

pure audio都只係盡量熄咗啲多餘電子嘢, 但始終個線路設計唔係for 2ch, 無得比較架~~!! {:9_436:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 試聽 R300

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。