silvin 發表於 2015-5-12 14:33

清蒸魔鬼魚及老虎魚

自從受各方毒人毒害,入了條彩虹魚,就毒發,不能自拔。用了魚後畫面大幅提升,立體感,雜訊減少,色彩都有改善。但聲音方面呢?小弟因為銀彈有限,所以只能用菲記9700,這部機有兩個hdmi頭,要出HD聲,一定要聲畫用兩條線。比多一個理由買多一條魚。訂了線後,毒人們又话,喂靚電比條魚,效果會更好。由於買不起外國貨,只好買了隻強國老虎魚。一插雙魚,聽演唱會,整個音場立刻變大,细節立刻重現。我用David Foster hitman試,效果一流。睇戲方面,surround sound, 亦都多了很多資訊。低音有潛深了但有些亂,可能器材所限,努力改善中。但我對r300终於復活啦!在各論壇中,見各魔機高手,已為老虎魚進行upgrade, 效果更上一層樓。但小弟奉行plug nplay政策,有乜玩乜!所以冇勇氣改機。如果有乜東瓜豆腐,玩到爆炸,女皇一定殺了我,以後冇玩具玩。另外發覺如果將所有優化機能關了,有意想不到的效果。多谢收看。
(Post76 Android 手機版送出)

nannan 發表於 2015-5-12 14:51

{:6_141:}

PhantomGTR 發表於 2015-5-12 14:57

到手出到畫面未?{:1_254:}

神武光輝 發表於 2015-5-12 15:09

好多漁夫

EDED103 發表於 2015-5-12 15:10

恭喜ching{:6_149:}
隻老虎魚都好底玩下!{:1_351:}快d搞埋條USB去餵魚啦~{:8_390:}

PhantomGTR 發表於 2015-5-12 15:23

EDED103 發表於 2015-5-12 15:10 static/image/common/back.gif
恭喜ching
隻老虎魚都好底玩下!快d搞埋條USB去餵魚啦~...

買佢 RMB4xx 個 model 啦,我部 RMB2xx 唔夠一年打咗柴了。

EDED103 發表於 2015-5-12 15:35

PhantomGTR 發表於 2015-5-12 15:23 static/image/common/back.gif
買佢 RMB4xx 個 model 啦,我部 RMB2xx 唔夠一年打咗柴了。

咁快?!{:6_200:}
小弟正是用僅啊...{:6_185:}

PhantomGTR 發表於 2015-5-12 19:46

EDED103 發表於 2015-5-12 15:35 static/image/common/back.gif
咁快?!
小弟正是用僅啊...

Good Luck! 佢有一年保修的,自己負責運費。 {:6_180:}

gikifk 發表於 2015-5-12 21:06

周圍都有人放毒

buji 發表於 2015-5-12 21:11

呢條魚好似有孔雀石綠咁
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 清蒸魔鬼魚及老虎魚

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。