David_Vincent 發表於 2015-5-11 19:11

請問 SONY 9000C vs 8500B 邊款好D?

齋論畫質請問 SONY 9000C vs 8500B 邊款好D?,本人諗住返大陸買電視

lamfafa 發表於 2015-5-11 23:18

應該都係x9000掛...但c出了嗎?
如果沒錯, x9000係motionflow 800hz, x8500b 係 200hz, 某d畫面表現會流暢點

eddie2122 發表於 2015-5-12 10:58

lamfafa 發表於 2015-5-11 23:18 static/image/common/back.gif
如果沒錯, x9000係motionflow 800hz, x8500b 係 200hz, 某d畫面表現會流暢 ...

兩部都不喜歡,LG OLEDWIN 晒

David_Vincent 發表於 2015-5-12 13:56

eddie2122 發表於 2015-5-12 10:58 static/image/common/back.gif
兩部都不喜歡,LG OLEDWIN 晒

係,但4K超貴

David_Vincent 發表於 2015-5-12 13:59

lamfafa 發表於 2015-5-11 23:18 static/image/common/back.gif
如果沒錯, x9000係motionflow 800hz, x8500b 係 200hz, 某d畫面表現會流暢 ...

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-1048753973.83.5LoEOE&id=44961621089

大陸有機賣啦

lamfafa 發表於 2015-5-12 15:49

David_Vincent 發表於 2015-5-12 13:59 static/image/common/back.gif
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-1048753973.83.5LoEOE&id=44961621089

大陸有機 ...

OIC

但唔知會唔會介意原產地,大陸sony 好像是上海生產。香港行貨8500 9000去到B系都仲係MIJ的。
雖然個spec 一樣。

David_Vincent 發表於 2015-5-12 16:45

lamfafa 發表於 2015-5-12 15:49 static/image/common/back.gif
OIC

但唔知會唔會介意原產地,大陸sony 好像是上海生產。香港行貨8500 9000去到B系都仲係MIJ的。

價錢同產地真係要自行評估啦,俾唔到意見

angusluk 發表於 2015-5-12 17:49

9000b黑位靚好多

felix1997 發表於 2015-7-29 11:04

呢2款大陸同香港唔差得好多錢 wo...
頁: [1]
查看完整版本: 請問 SONY 9000C vs 8500B 邊款好D?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。