rchan0901 發表於 2015-5-5 00:29

pioneer lx88 及 Denon x5200

各位CHING,想請教下,因最近獲老闆批文買AMP,而上述兩機價格大約為13XXX,想問下邊部好D,自己想試下7.1.2或5.1.4的ATMOS,我十年前用Denon的入門級玩7.1, 很喜歡它的低音,之後玩過P記LX73, 聽歌比睇戲的感覺更好(個人感覺),現時用緊Y記3067, 各品牌各有千秋,很難決擇,現時只知LX88及X5200都不支援DTS-X,不過都決定換AMP玩ATMOS先,煩請CHING給予意見。

tam_kk 發表於 2015-5-5 14:54

明知呢兩部機唔支援DTS:X,都忍下啦,一係直上7200W

chanherry 發表於 2015-5-5 15:28

7200有auro3d preinstalled,二萬五左右咋{:6_128:}
淨係套auro3d淨買已千三老美+
二百年費…………
快快申請額外撥款…扑佢番黎幫手出個包膠{:6_193:}
dtsx面對auro3d彷如小孩般程度咋,唯一變數係可能龍哥都俾人搵笨…因為auro係從未authority俾其他硬件的,這是一套劇院級别既針對性立體音場還原…

rchan0901 發表於 2015-5-6 08:05

tam_kk 發表於 2015-5-5 14:54 static/image/common/back.gif
明知呢兩部機唔支援DTS:X,都忍下啦,一係直上7200W

多謝ching意見

rchan0901 發表於 2015-5-6 08:10

chanherry 發表於 2015-5-5 15:28 static/image/common/back.gif
7200有auro3d preinstalled,二萬五左右咋
淨係套auro3d淨買已千三老美+
二百年費…………

Ching, 我都想上7200, 但再申請批文就一定無, 唯有欣賞下其他ching的開箱文啦

孤身走我路 發表於 2015-5-6 11:49

rchan0901 發表於 2015-5-6 08:10 static/image/common/back.gif
Ching, 我都想上7200, 但再申請批文就一定無, 唯有欣賞下其他ching的開箱文啦 ...

再入紙申請........{:1_333:}

tam_kk 發表於 2015-5-6 14:41

今日在巴斯見到有升級,換HDMI底板啦

chanherry 發表於 2015-5-6 16:48

tam_kk 發表於 2015-5-6 14:41 static/image/common/back.gif
今日在巴斯見到有升級,換HDMI底板啦

冇錯!應該出閘了AVR X7200wa....
買左AVR X7200w既應該要抬番去進化
頁: [1]
查看完整版本: pioneer lx88 及 Denon x5200

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。