Szelong 發表於 2015-4-26 16:11

kl122002 發表於 2015-4-26 12:48 static/image/common/back.gif
拖地唔大用途, 只是殺菌, 同對抗小/大強用途唔大. 反而是食的野唔好週野留, 如薯片碎之類.
有時我覺得D ...

幾想知除食物,其他野佢地會唔會食,我住左三年都無小強,但對面一開始起樓,就開始有張小強出現
(Post76 Android 手機版送出)

Szelong 發表於 2015-4-26 16:12

震左兩個鐘都無發現,我睇入面應該無啦{:6_235:}

kl122002 發表於 2015-4-26 16:56

Szelong 發表於 2015-4-26 16:11 static/image/common/back.gif
幾想知除食物,其他野佢地會唔會食,我住左三年都無小強,但對面一開始起樓,就開始有張小強出現
(Post76 ...

你住低層 (2-3樓)? 如果唔係的話...會不會之前有小強在你家留下了蛋?
小強蛋是比異形仲恐怖N倍的東西, 特別是打偏佢的時候 {:6_200:}

我住10樓, 對面現在有一個地盤, (一座唐樓, 拆左再起)都無事. 之前電氣道有兩個但都一樣無事.
有人說起樓會令小強走去第三度, 不過偏偏選中而重覆來回你府是一定有原因.

kl122002 發表於 2015-4-26 16:59

Szelong 發表於 2015-4-26 16:12 static/image/common/back.gif
震左兩個鐘都無發現,我睇入面應該無啦

最好送俾師傅望下...
佢唔走出來, 可能只是佢走唔到出來 (或者已聾左?)

Szelong 發表於 2015-4-26 17:10

kl122002 發表於 2015-4-26 16:56 static/image/common/back.gif
你住低層 (2-3樓)? 如果唔係的話...會不會之前有小強在你家留下了蛋?
小強蛋是比異形仲恐怖N倍的東西,...

我住到廿樓,都有可能因我成日拍死佢地

Szelong 發表於 2015-4-26 17:12

kl122002 發表於 2015-4-26 16:59 static/image/common/back.gif
最好送俾師傅望下...
佢唔走出來, 可能只是佢走唔到出來 (或者已聾左?)

其實我都係估緊有無係入面,依家塞返個孔

kl122002 發表於 2015-4-26 17:16

有台灣的朋友話可以養這個: http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%99%BD%E9%A1%8D%E9%AB%98%E8%85%B3%E8%9B%9B
你會考慮下吧?{:6_210:}

老一輩的教用這個甜品對付, 現在只有台灣人會用了.: http://www.huf.org.tw/event/content/1505
原理在這裡向下拉: http://yoshice.pixnet.net/blog/post/47296974-%E4%BD%A0%E9%82%84%E5%9C%A8%E7%82%BA%E5%AE%B3%E8%9F%B2%E8%8B%A6%E6%83%B1%EF%BC%9F%E8%AE%93%E5%B0%8F%E6%84%9B%E6%95%99%E4%BD%A0%E4%B8%89%E6%95%88%E5%90%88%E4%B8%80%E8%80%81%E9%BC%A0

kl122002 發表於 2015-4-26 17:22

Szelong 發表於 2015-4-26 17:10 static/image/common/back.gif
我住到廿樓,都有可能因我成日拍死佢地

廿幾樓又好難爬到甘高. 一是鄰居有野才跑到你家作客.

成日打又未必會令太多小強出沒. 好似無好直接關係?

小強蛋是一個兩頭尖的東西. 大力一打至少十幾只小小強狂奔. 你打過一次一世後悔.

kl122002 發表於 2015-4-26 17:24

Szelong 發表於 2015-4-26 17:12 static/image/common/back.gif
其實我都係估緊有無係入面,依家塞返個孔

自已試過反轉對書架喇叭倒左條生的炎蛇.
倒左出來的時候, 佢爬左數步怒睥我. {:6_198:}

Szelong 發表於 2015-4-26 17:28

kl122002 發表於 2015-4-26 17:24 static/image/common/back.gif
自已試過反轉對書架喇叭倒左條生的炎蛇.
倒左出來的時候, 佢爬左數步怒睥我.   ...

咁頂引,我屋企個d係德國小強,唔會好大隻,同咁耐都未見過有蛋出現
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 笑話一則:喇叭箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。