dezispop 發表於 2015-4-22 22:59

AK240 播歌error問題求救

由external hardisk drag落AK240,
wav file播唔到,cursor旁有顯示歌曲mb數,不過歌曲長度顯示為00:00:00 (如圖)。

係windows setting問題,external hardisk問題,還是ak240 hang?

d wav files儲咗好耐,唉。
(Post76 Android 手機版送出)

dezispop 發表於 2015-4-22 23:08

試過放入其他player, 一樣播唔到,電腦setting問題?

wav file corrupt?

jasonfoknxu 發表於 2015-4-22 23:10

dezispop 發表於 2015-4-22 23:08 static/image/common/back.gif
試過放入其他player, 一樣播唔到,電腦setting問題?

wav file corrupt?

電腦都 play 唔到?
全部 WAV 都 play 唔到?{:6_141:}

dezispop 發表於 2015-4-22 23:14

jasonfoknxu 發表於 2015-4-22 23:10 static/image/common/back.gif
電腦都 play 唔到?
全部 WAV 都 play 唔到?

yes, 顯示有mb數,但play唔到{:6_209:}

之前用mac机過歌,唔知係file壞還是setting error.....

jasonfoknxu 發表於 2015-4-22 23:20

dezispop 發表於 2015-4-22 23:14 static/image/common/back.gif
yes, 顯示有mb數,但play唔到

之前用mac机過歌,唔知係file壞還是setting error.....

似 external hardisk 問題,你有冇試過 play 電腦內嘅 WAV?{:6_141:}

dezispop 發表於 2015-4-22 23:28

jasonfoknxu 發表於 2015-4-22 23:20 static/image/common/back.gif
似 external hardisk 問題,你有冇試過 play 電腦內嘅 WAV?

我個external hardisk, 一部分play到,另一部分好似張圖咁就play唔到{:1_331:}{:1_331:}

sw69 發表於 2015-4-22 23:37

居然冇多個backup甘唔小心呀{:6_154:}

如果確實係硬碟問題就試試去啲專救硬碟既鋪頭試試救唔救到

kunilam 發表於 2015-4-22 23:48

見師兄你話有 Mac 機過歌,身邊仲有冇 Mac 機? 若有,去 Application -> Utilities, 開 Disk Utility , 試下 repair disk, 睇下有冇幫助? Windows 就真糸唔清楚點做了

但都唔好有太大希望,因為好似其他師兄講,似糸 Files Corrupt 多 . 祝你好運,希望救得番d files.

t1174 發表於 2015-4-23 00:56

又是WD EXT HDD 出事??
朋友用過一個 叫EaseUS Data Recovery Wizard的東西救過 WORK, 可以 TRY TRY

jasonfoknxu 發表於 2015-4-23 00:57

dezispop 發表於 2015-4-22 23:28 static/image/common/back.gif
我個external hardisk, 一部分play到,另一部分好似張圖咁就play唔到
(Post76 Android ...

咁七丶八成係啲 files/harddisk 嘅問題~{:6_136:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: AK240 播歌error問題求救

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。