kelvinchan 發表於 2015-4-24 12:05

jamesc138 發表於 2015-4-24 12:00 static/image/common/back.gif
如果你係跟alman大師第二條做法,繞完後條E會短少少
不過唔洗驚,只係短少少啫,只要你唔好繞咁密就短少啲
...

唔該james兄,希望今晚起到貨啦...
琴晚剪60條一樣長線既加扭埋一齊..中間打晒交...整到呆左...
睇左陣大時代先正常番{:6_136:}

kelvinchan 發表於 2015-4-24 12:07

jamesc138 發表於 2015-4-24 12:00 static/image/common/back.gif
如果你係跟alman大師第二條做法,繞完後條E會短少少
不過唔洗驚,只係短少少啫,只要你唔好繞咁密就短少啲
...

咁其實E喺咪同L/N都喺一樣 , 而唔需要加入任何特別物料組成..書到用時方恨小...{:6_125:}

leojai 發表於 2015-4-24 12:24

kelvinchan 發表於 2015-4-24 12:07 static/image/common/back.gif
咁其實E喺咪同L/N都喺一樣 , 而唔需要加入任何特別物料組成..書到用時方恨小......

可以導電就得.唔好比 L N幼.

jamesc138 發表於 2015-4-24 13:23

leojai 發表於 2015-4-24 12:24 static/image/common/back.gif

死喇,我條條E都幼過L,N{:6_192:}
請教leojai兄,我用英式頭,入面有fuse,咁有冇危險呀

malretep 發表於 2015-4-24 13:29

jamesc138 發表於 2015-4-24 13:23 static/image/common/back.gif
死喇,我條條E都幼過L,N
請教leojai兄,我用英式頭,入面有fuse,咁有冇危險呀 ...

我也是英頭.有fuse先安全,如果有大電流過L.而超過13A條fuse断咗.只有E及N有電.所以係安全.
(Post76 Android 手機版送出)

jamesc138 發表於 2015-4-24 15:01

malretep 發表於 2015-4-24 13:29 static/image/common/back.gif
我也是英頭.有fuse先安全,如果有大電流過L.而超過13A條fuse断咗.只有E及N有電.所以係安全.
(Post76 Andro ...

嚇死我{:6_192:}
唔該晒malretep兄解釋,而家安樂晒{:8_394:}

kelvinchan 發表於 2015-4-24 15:49

leojai 發表於 2015-4-24 12:24 static/image/common/back.gif

收到~

kelvinchan 發表於 2015-4-24 15:50

jamesc138 發表於 2015-4-24 13:23 static/image/common/back.gif
死喇,我條條E都幼過L,N
請教leojai兄,我用英式頭,入面有fuse,咁有冇危險呀 ...

我都喺屎忽痕學人玩美式...但屋企一個美式拖版都冇{:6_136:}

kelvinchan 發表於 2015-4-24 15:50

malretep 發表於 2015-4-24 13:29 static/image/common/back.gif

但英式出黎效果冇美式咁好架播

leojai 發表於 2015-4-24 16:58

正常情況下,E同N係吾會有電的.
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
查看完整版本: 2015年中毒之路(一)新手都學人HOLLY...已完成 , 感謝各位幫忙

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。