CDROMRW 發表於 2020-5-27 23:26

old8woman 發表於 2020-5-25 11:12
大堤琴之皇卡薩斯唯一立體聲版本,當年亦不易找到!

我有兩隻舊錄音,梗係Mono喇!好有聽黑膠味道(D炒豆聲!){:6_134:}

其一

clausewitz 發表於 2020-5-28 10:40

kl122002 發表於 2020-5-27 21:21
我在等Presto Classic 的CD....等了很久
雖我知英方有點點受疫症影響,但不知有沒有人有同樣的事 ?
...

英國presto都是用royal mail, 除了國際級速遞公司仍然有貨機出發外, 歐洲大部份國家都停發郵件往亞洲

Dave.L 發表於 2020-5-28 11:39

old8woman 發表於 2020-5-27 18:36
PHILIPS Low noise系列當年只出了一批就停產,而且產量亦不多
是PHILIPS的精品收藏級系列!
雖然是舊錄音, ...

現實就係咁,當我唔係度果陣,D仔女就會將我D乜乜物物全部打包賣垃圾價。。。

Dave.L 發表於 2020-5-28 12:02

kl122002 發表於 2020-5-27 21:21
我在等Presto Classic 的CD....等了很久
雖我知英方有點點受疫症影響,但不知有沒有人有同樣的事 ?
...

應該係普遍現像了,歐洲各國郵寄到美利堅宜家一律比平時遲多二三個星期先至到, 我有份大件已經滯留在德國有二個月 仲未出得境。

old8woman 發表於 2020-5-28 12:05

CDROMRW 發表於 2020-5-27 23:26
我有兩隻舊錄音,梗係Mono喇!好有聽黑膠味道(D炒豆聲!)

其一

有可能是把78轉黑膠唱片翻成CD的...............
因為有些舊錄音沒有(或者遺失)母帶

Dave.L 發表於 2020-5-29 09:13

"CDROMRW : D仔女咁等錢洗?"

最主要係嫌阻埞。

kl122002 發表於 2020-5-29 13:24

終於收到CD了{:6_122:}

Dave.L 發表於 2020-5-30 10:42

"CDROMRW : 希望我D仔唔好咁對我@_@."

Best wishes!

CDROMRW 發表於 2020-5-30 15:34

Dave.L 發表於 2020-5-28 11:39
現實就係咁,當我唔係度果陣,D仔女就會將我D乜乜物物全部打包賣垃圾價。。。 ...

我都試過畀我個爛賭Ex嫂靜雞雞係我阿媽屋企運走賣咗我幾橙箱黑膠,無仇報{:6_125:}

Dave.L 發表於 2020-5-31 07:57

呆版系列之二

頁: 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 [499] 500 501 502 503 504 505 506 507 508
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。