Szelong 發表於 2015-4-11 14:52

SR6009 簡陋開箱文

話說之前只用開508 ,跟住入左post76 就換左部609,
個時只係用 os3 sat ,點知一路一路咁換,由MM8 換800i ,
到部609 開始有少毛病,係新年時見有十幾日假期,就出去行下,
點知搵到間鋪佢肯trade in 我部609 (前幾日去仲放左係到未走到)
咁就加錢換左部636 ,因為個櫃既大細問題唔可以買d 太深既機,所以想買838 都唔得,
咁當日就換左部636 同 Q100 ,跟住返嚟駁好哂,點解聽歌時,個個歌手都好似感冒咁,
跟住就見到 ypchana 兄出post 問買乜喇叭好,最後佢就買左R100,就係咁我就返去鋪頭試下對R100,
點知一聲就“拉”野啦,再將Q100 trade in R100 , 返嚟試返係同Q100 有d 分別,不過唔太明顯,
只係D 歌手好返但又未開到聲,不過無計,又唔夠位換AMP 又無preout 加int amp,
咁就只有用全bi-amp 先知,點知幾星期前俾我搵到新屋,哈哈哈..... 仲唔可以太搞,
好... 就開始左睇右睇,左夾右夾... 睇左櫃後就再睇AMP,心目中就838 x4001w 同6009,
出左MK 吸左陣毒氣,最後都係唔諗838 ,雖然佢有HDCP 2.2 , 但係又要換哂d 機先support,
加上中過大次蕉都係唔好啦,咁就只得咁x4100w 同6009 ,兩部機相差一千蚊,
x4100w display 就多野睇d ,同兩部都係同一間代理,心中都係x4100w ,當叫朋友幫我訂時,
問左佢意見,因我都係聽歌多,同佢做音響工程,佢話d 客都係會買馬仔多,同佢試咁多機,
聽歌都係馬仔嬴,因為佢有份自家電路,其他AV機無得比 ,好咁死就死啦,
當時已經係七點,我話邊間送貨先就要邊部啦,點知第日十一點朋友就call 我,部6009 到左..{:6_127:}

即刻飛車去拎,

返到去又要等大小魔怪訓左先有得玩,駁好哂乜都唔理試左聲先,
由於未用setup mic,唔知係唔係因為咁,聲音係比 636 清晰左好多,但低音就無636咁強,
可能因為 636 有phase base 功能,不過都要等我今晚 setup 完有定奪,
部機無atmos,不過對我就唔大問題,因為點都係得5.1 同長時間都係2.0 ,
下一個目標就係50A 同 R300

依家凸哂出嚟,已經係小魔怪既目標,只有包住膠當display,今晚整好個盒再套住面板

Szelong 發表於 2015-4-11 14:53

留定個前座先

jc9314 發表於 2015-4-11 14:56

正...又有新玩具...
馬仔個款係幾靚仔...

kelvinchan 發表於 2015-4-11 14:56

小魔怪整爛左咪又有得升級囉{:6_190:}
(Post76 Android 手機版送出)

Szelong 發表於 2015-4-11 15:01

jc9314 發表於 2015-4-11 14:56 static/image/common/back.gif
正...又有新玩具...
馬仔個款係幾靚仔...

朋友又係用靚價毒我買7009,但我都係一心加50A

Szelong 發表於 2015-4-11 15:03

kelvinchan 發表於 2015-4-11 14:56 static/image/common/back.gif
小魔怪整爛左咪又有得升級囉

你睇下對R100 上面有兩個盒,就係cover 對喇叭唔俾佢地篤

kairiip 發表於 2015-4-11 15:03

馬仔正啊。{:6_195:}{:6_193:}

msid 發表於 2015-4-11 15:07

唔該請問幾錢到

kelvinchan 發表於 2015-4-11 15:07

Szelong 發表於 2015-4-11 15:03 static/image/common/back.gif
你睇下對R100 上面有兩個盒,就係cover 對喇叭唔俾佢地篤

篤唔倒可以推跌佢{:6_183:}

Szelong 發表於 2015-4-11 15:08

kelvinchan 發表於 2015-4-11 15:07 static/image/common/back.gif
篤唔倒可以推跌佢

腳架有個mount,推唔到
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: SR6009 簡陋開箱文

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。