kelvinchan 發表於 2015-4-10 10:47

angusluk 發表於 2015-4-10 10:41 static/image/common/back.gif
代理話update 跟日本,日本免費,香港都免費,5月出安排

所謂可以升級既機都定到咁X貴,仲敢收錢升級咩{:6_190:}

angusluk 發表於 2015-4-10 10:54

kelvinchan 發表於 2015-4-10 10:47 static/image/common/back.gif
所謂可以升級既機都定到咁X貴,仲敢收錢升級咩

無錯,但要比$都無計

squallho1 發表於 2015-4-10 11:24

angusluk 發表於 2015-4-10 10:03 static/image/common/back.gif
我好難先放走cary 11a

我舊年先換Cary 11a... 雖然設定上比較麻煩而且有時會drop signal,但音質確實遠勝普通中/高階日系合併機(之前用Denon 4810)。細細部兼具Full Balance output,除左Cary外好似亦無乜選擇。。
可能Cary香港比較小眾所以唔係咁多人識欣賞吧...

angusluk 發表於 2015-4-10 11:29

squallho1 發表於 2015-4-10 11:24 static/image/common/back.gif
我舊年先換Cary 11a... 雖然設定上比較麻煩而且有時會drop signal,但音質確實遠勝普通中/高階日系合併機 ...

今次8802聲音,細緻度好過cary 11a,同埋surround 效果遠勝cary 11a 畢竟chip唔同,今次marantz做出歐洲效果

angusluk 發表於 2015-4-10 11:31

squallho1 發表於 2015-4-10 11:24 static/image/common/back.gif
我舊年先換Cary 11a... 雖然設定上比較麻煩而且有時會drop signal,但音質確實遠勝普通中/高階日系合併機 ...

Denon 始終著重於睇戲

chhanthony 發表於 2015-4-10 11:33

angusluk 發表於 2015-4-10 10:03 static/image/common/back.gif
我好難先放走cary 11a

Angus兄

呢輪個二手巿場真係好靜,應該睇埋12月Ultra HD Blu-ray咩方向先。

angusluk 發表於 2015-4-10 11:41

chhanthony 發表於 2015-4-10 11:33 static/image/common/back.gif
Angus兄

呢輪個二手巿場真係好靜,應該睇埋12月Ultra HD Blu-ray咩方向先。

好彩走到

chhanthony 發表於 2015-4-10 11:41

呢個就係一直唔換機嘅原因,音色上呢個價位(四年前買兩萬六)真係唔知有咩好用,
聽過7702幾好,但大聲時都係有啲亂,同都係有少少簿,有機會聽下8802睇下會再好幾多先。

angusluk 發表於 2015-4-10 11:41

chhanthony 發表於 2015-4-10 11:33 static/image/common/back.gif
Angus兄

8802真係好鬼毒

chhanthony 發表於 2015-4-10 11:43

angusluk 發表於 2015-4-10 11:41 static/image/common/back.gif
8802真係好鬼毒

有機去聽下先{:1_326:}
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: DTS : X 新聞

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。