ozrayyau 發表於 2015-4-10 20:21

heero503 發表於 2015-4-10 16:54 static/image/common/back.gif
我從來只係要求換, 無話自己大曬~如果佢白字黑字寫明要SEND返代理檢查先換咁我會跟囉~
再者有乜外來問題 ...

師兄, 我個行內人事朋友, 同我講 846 新板呢兩個月會出, 主要係轉低音單元, 喺呢個清貨時候要換貨........

heero503 發表於 2015-4-10 21:05

USA2010 發表於 2015-4-10 20:19 static/image/common/back.gif
我唔知詳細情況...只能靠你既文字去理解
首先...頭七呢樣野員唔覺有問題就唔換...你真係吹佢唔漲
第二就係 ...

因為DMA話佢交返給代理CHECK左可以換先換,所以SHURE ASIA CONFIRM係有LEE件事佢就話己經了解會由代理經DMA俾返件貨我喎...但對我來講就係我買左件有問題嘅貨,就要一路等等等,等大公司等程序,付左錢唔好彩同埋等囉~ 唔同商店,唔同人係咪會有唔同處理方式呢,ANYWAY我唔會介意出唔出新或者點,我宜家只係希望我付左錢可以享受我應有嘅享受,唔係係到等到星期一

msa12899 發表於 2015-4-10 21:19

其實咪又係樓主自己認為就等於係,人地叫你去DMA換,佢有無話即有先?DMA要等代理比隻尊為你而換嘅有何不妥?或者代理一向會Send隻整過幾十次嘅比你呢種情況嘅呢,成件事咪就係:樓主認為自己要點就點,要乜就乜,你唔可以逆我意,逆我意就係你唔啱,又話人地張單唔寫明,咁你買之時有無同人講明隻野有問題我會好煩架,我話點就點,換就換架咁啊?

heero503 發表於 2015-4-10 21:50

msa12899 發表於 2015-4-10 21:19 static/image/common/back.gif
其實咪又係樓主自己認為就等於係,人地叫你去DMA換,佢有無話即有先?DMA要等代理比隻尊為你而換嘅有何不妥 ...

我點講都要等到星期一,洗錢買到有問題產品仲受氣。我確立問題係有找我朋友一同試過,佢都聽到有,不過算啦,唔同人有唔同睇法。多謝你嘅意見~

SCLEE 發表於 2015-4-10 22:58

ozrayyau 發表於 2015-4-10 20:21 static/image/common/back.gif
師兄, 我個行內人事朋友, 同我講 846 新板呢兩個月會出, 主要係轉低音單元, 喺呢個清貨時候要換貨....... ...

Ching, 有冇多啲資料有關新低音單元?

c.m. 發表於 2015-4-11 04:05

其實系米耳機世界的公司小氣的?
一般電氣産品大部分都有七至十天有壞包換。
又經験所見,一攞返間舖頭睇都吾睇就換。

包括百xx、豐x

keigo912 發表於 2015-4-11 07:49

我之前試過收左對846返黎發現有問題跟攞住去the one8樓換(我都係dma貨大約用左個幾月重有保),去到點講都話要等最小兩個星期,但好彩我早一日同上手賣家講有問題,佢早一日已直接send email去美國果邊shure同佢講左,跟住過左幾粒鐘the one 個cs就打黎叫我夜d去攞。香港代理廢既,要美國果邊比壓力佢先得。

heero503 發表於 2015-4-11 10:22

keigo912 發表於 2015-4-11 07:49 static/image/common/back.gif
我之前試過收左對846返黎發現有問題跟攞住去the one8樓換(我都係dma貨大約用左個幾月重有保),去到點講都 ...

完全同意,所以我都係有SEND去美國~

everquest 發表於 2015-4-11 13:05

DMA, 我唔會再幫襯

上次去試535R, 846, 問幾錢, 佢話兩隻唔同級數, 問我真心想要邊隻再報個靚價比我, 我咀已O一半

轉頭格完價535R都係佢平, 返上去買, 問佢可唔可以再平D, 佢話我格完價返黎都知佢最平, 唔係點會放我走

呢D咪叫SALES, 呢D咪叫服務囉

USA2010 發表於 2015-4-11 14:44

heero503 發表於 2015-4-11 10:22
完全同意,所以我都係有SEND去美國~

個個都要send去美國先肯做野...
咁一日唔轉代理都唔洗諗呢個牌子啦
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: Shure 846 超黑仔 [己解決]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。