maleo 發表於 2015-4-11 13:05

斯路 發表於 2015-4-11 12:03 static/image/common/back.gif
今次去德州。其實beyerdynamic都真係做得幾多deals,但係近期個價錢已經唔太抵;加上都好滿意手上對T90, ...

對HD600念念不忘就啱啦,係時候趁低價入手一對,而家唔入到左停產時又比人炒貴哂

好野唔介意分享,我最主要睇slickdeals,雖然多數係電子野,但係出名耳機佢地都會有用家post,當中包括大牌子如Sennheiser, AKG, Beyer等等。我其實仲有喺headfi subscribe一個deals thread,班人任何deal都post,真係好癲,有時爬文都爬都眼攰,希望幫到師兄啦!

maleo 發表於 2015-4-11 13:13

Andykong 發表於 2015-4-11 11:52 static/image/common/back.gif
斯路兄隻 T1 90th 版估計都只是剛剛煲好, Senn 的 HD700 和 HD800 都唔係佢杯茶,相信去美國佢唔會做 bi ...

其實唔入耳機,留意下headfi二手市場都會執到好多正野,咁啱今日就見到部三百美金既Centrance Hifi M8,外國二手市場啲用家好似唔care個價咁款,只求賣出!斯路兄如果留得耐大可以多啲留意二手市場,做下big Spender!

Andykong 發表於 2015-4-11 13:28

maleo 發表於 2015-4-11 13:13 static/image/common/back.gif
其實唔入耳機,留意下headfi二手市場都會執到好多正野,咁啱今日就見到部三百美金既Centrance Hifi M8, ...

我對 Koss ESP950 都係經 HeadFi 二手,但那次是順便去美國才會 deal 到,否則隔洋買二手都會唔易攪!

斯路 發表於 2015-4-14 02:30

maleo 發表於 2015-4-11 13:05 static/image/common/back.gif
對HD600念念不忘就啱啦,係時候趁低價入手一對,而家唔入到左停產時又比人炒貴哂

好野唔介意分享,我最 ...

多謝maleo師兄分享。HD600真係唔錯,不過會唔會再出手就真係要諗多陣先;手上大耳機還算夠用,加上買對HD600又好易身痕換線,搞一搞都要用上唔太少錢,行事都係審慎為佳。

Slickdeals以前有用過,但用落好似唔太user friendly,不過等我都留意下。Head-fi二手價錢一時好一時差,不過而家Euro跌咁多,係美國買既二手歐製玩具應該都未太化算,睇睇會唔會有其他美產玩具岩玩先。{:8_389:}

maleo 發表於 2015-4-15 13:16

斯路 發表於 2015-4-14 02:30 static/image/common/back.gif
多謝maleo師兄分享。HD600真係唔錯,不過會唔會再出手就真係要諗多陣先;手上大耳機還算夠用,加上買對HD ...

既然師兄已經夠多玩具, 諗多陣都係正常嘅哈哈, 只不過當iPod Classic都比無良賣家炒到三,四百蚊美金嘅時候, 我認為趁平趁未停產嘅時候, HD600絕對值得收藏, 換綫嘅嘢大可以容後再講{:6_175:}

唔知師兄用Slickdeals係幾耐之前嘅事呢? 我係喺呢一兩年先開始用, 我開始嘅時候已經覺得唔錯, 師兄不妨試下download佢地個app, 我認為相對網頁版黎講係易用得多! Set Alert呢樣嘢更加係正, 包保唔會錯失任可一個deal{:6_143:}

Headfi二手價呢排可以話係相當好! 我相信師兄多留意嘅話絕對會執到好多嘢翻香港{:8_402:}

斯路 發表於 2015-4-15 13:53

maleo 發表於 2015-4-15 13:16 static/image/common/back.gif
既然師兄已經夠多玩具, 諗多陣都係正常嘅哈哈, 只不過當iPod Classic都比無良賣家炒到三,四百蚊美金嘅時 ...

師兄都講得岩,如果真係太遲出手要捱貴機就真係好唔值。不過望見最近Sennheiser HD600/HD650轉包裝,應該無咁快停產住,市面都有唔少貨,應該可以先懶一懶諗定再決定。

其實呢段時間主要睇緊可攜性高既玩具,因為係可見既將來有可能來回唔同地方,輸入電壓會係一個大考量。所以對於Liquid Carbon亦有相當興趣,當然心怡目標還有幾台,包括Bakoon HPA-01/Bakoon (Japan) HDA-5520/Questyle Audio CMA800i等等。

剛剛係Headfi二手區遊左陣,未見有特別岩心水既玩具,好在都會係度個幾月,慢慢睇下先{:8_389:}

maleo 發表於 2015-4-15 15:10

斯路 發表於 2015-4-15 13:53 static/image/common/back.gif
師兄都講得岩,如果真係太遲出手要捱貴機就真係好唔值。不過望見最近Sennheiser HD600/HD650轉包裝,應該 ...

關於HD600/650 其實我都有諗過同一個問題, 但係比我個感覺係大清貨, 跟住出新嘢取代, 畢竟呢兩隻經典都咁多年, 轉包裝出倉底貨都唔奇

睇黎斯路師兄係想入"便携式"家用機多, 你講果幾部好似唔多覺眼, 希望師兄最後可以入到心頭好{:8_402:} 其實除咗headfi, 可以睇埋audiogon同ebay, 周不時都有nice deal嫁!

題外話, 見師兄有興趣Sophia Baby, ebay有部賣緊, 雖然list得高, 但係應該有講價嘅餘地, 如果有興趣可以睇睇!{:8_390:}

kawee 發表於 2015-4-17 19:58

我想問吓條HD650 原裝線有無得買?想買條比HD600

斯路 發表於 2015-4-18 09:01

maleo 發表於 2015-4-15 15:10 static/image/common/back.gif
關於HD600/650 其實我都有諗過同一個問題, 但係比我個感覺係大清貨, 跟住出新嘢取代, 畢竟呢兩隻經典都咁 ...

命裡有時終須有,其實Sennheiser HD600我雖然喜歡,不過並未至於真係想要。大耳牛有三對已經好足夠,橫掂今次留美比較耐,慢慢睇定少少再決定都唔怕。至於Sophia Baby,而家先做多些少background research研究下到底係咩料子先。

Maleo師兄一提Headfi二手區令到我呢幾日都睇緊。Bakoon日本版以及國際版都有機,不過都不在美國。反而搵到一台我一直都有興趣,但價錢高企既便攜耳擴Portaphile 627X。可惜價錢甚高,試試講講價先。比著咁既價錢我情願衝返部Cavalli Audio Liquid Carbon啦{:8_389:}

樓主好似安靜左一段時間,未知煲左一陣會唔會有咩野心得可以再分享下?

maleo 發表於 2015-4-21 23:18

斯路 發表於 2015-4-18 09:01 static/image/common/back.gif
命裡有時終須有,其實Sennheiser HD600我雖然喜歡,不過並未至於真係想要。大耳牛有三對已經好足夠,橫掂 ...

咁又係,有時買野真係無得強求,再睇多一陣先買都啱既,費事又洗大左嘛!至於Sophia baby,網上資料其實唔係話好多,師兄有需要幫手既話即管出聲

估唔到師兄對Cavalli Liquid Ca rbon咁大興趣喎{:8_368:} Anyway, 見到有部Questyle,未知師兄啱唔啱價http://www.head-fi.org/t/757996/questyle-audio-cma800r
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 新手hd600+線材 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。