dls2046 發表於 2015-4-2 13:21

42-46" 電視咩牌子好?

部電視突然死亡,被大人兇......好快咁落去兇宅行左轉,由於一開始只 target 日本牌子,初步覺得 sharp 既 LX650 唔錯。sharp 最衰係行 android 既就係馬來西亞panel,但日本 panel 就無 android。其他就直頭無晒日本panel。
其實我只有一個特別需要,就係要響屋企既 NAS 度拎野睇,而家係用部 netbook 駁電視做既,用 android 既電視係唔係就可以飛走部 netbook?如果唔係既話,就要繼續駁部 netbook。咁就要有 VGA port。其他無咩特別要求 lu。

其實而家買電視除左個 OS 之外,仲有咩要睇?
panel 技術?咩 VA, IPS, TFT, EDGE, etc.

panasonic、sony、sharp 各有咩特點?而家各自有咩系列較好?

好多小白問題...謝謝幫忙,唔該晒。

angusluk 發表於 2015-4-2 13:43

有大買大,sony 8000B or panaonic AX800

dls2046 發表於 2015-4-2 14:23

屋企個位最大放 46"....{:9_418:}
最橫可以114cm,最高可以73cm....

師兄只推介 pan 記同 罪大惡極?sharp 如何?

angusluk 發表於 2015-4-2 14:29

dls2046 發表於 2015-4-2 14:23 static/image/common/back.gif
屋企個位最大放 46"....
最橫可以114cm,最高可以73cm....

i like sony and pansonic5 年保, 睇戲正d

weihtc 發表於 2015-5-21 14:03

Panasonic 比較好

depeche_lam 發表於 2015-5-21 15:33

pan記先有5年sony得2年保
(Post76 Android 手機版送出)

wklie 發表於 2015-5-21 16:16

Panasonic 5 year warranty

I do not recommend Shxxx.

stussywwy 發表於 2015-5-21 23:01

我到想比人兇吓{:6_147:}

nannan 發表於 2015-5-22 00:04

要超靚LG冇走雞

square_bread 發表於 2015-5-22 20:50

師兄,個人建議以畫質作考慮既首要條件,smart tv 功能其實用部幾舊水嘅android box就取代到。我之前就係貪smart tv 買左部三叔,點知用落又慢又成日hang,最後都要另外買個 android box.
頁: [1] 2
查看完整版本: 42-46" 電視咩牌子好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。