stjo 發表於 2015-3-30 13:38

ykluk 發表於 2015-3-30 13:15 static/image/common/back.gif
如果套裝機都可以, 即係你朋友無諗住中AV毒, 只係喺屋企娛樂吓, 咁就可以諗啲唔使有upgrade可能性既都得~~!!

Larry講既onkyo當然係抵用, 唯一可能唔好既就係要裝後置喇叭(喇叭線)....

想乜都唔使煩, 又可以令朋友有得開心吓(講真, 小弟都試過有朋友話想玩, 點知佢買咗套話正到好似我屋企咁叫我去聽, 去到見到係飛利佬soundbar.......然後我老婆安慰我, 話無中毒玩AV既人係真係分唔到的......)我覺得可以介紹soundbar或者一套式system比佢: ...

放毒大師!!{:6_176:}

ykluk 發表於 2015-3-30 14:19

stjo 發表於 2015-3-30 13:38 static/image/common/back.gif
放毒大師!!

呢啲唔係毒下話......{:8_384:}

SonSon 發表於 2015-3-30 16:20

對新手黎講,日後會唔會滿足套裝機同拉線定wireless都幾重要
(Post76 Android 手機版送出)

stjo 發表於 2015-3-30 17:27

ykluk 發表於 2015-3-30 14:19 static/image/common/back.gif
呢啲唔係毒下話......

對新手嚟講呢d係慢性毒!{:6_192:}

ykluk 發表於 2015-3-30 19:57

SonSon 發表於 2015-3-30 16:20 static/image/common/back.gif
對新手黎講,日後會唔會滿足套裝機同拉線定wireless都幾重要
(Post76 Android 手機版送出) ...

唔上嚟吸毒就唔會有事~~!!! {:8_375:}

kelvinchan 發表於 2015-3-30 21:53

SonSon 發表於 2015-3-30 16:20 static/image/common/back.gif
(Post76 Android 手機版送出) ...

師兄所言甚是{:6_193:}

billymud 發表於 2015-3-30 22:17

家庭AV system 唔建議 sur-round speakers 搞拉線, 一於買 wireless 既組合。

leo25 發表於 2015-3-30 22:54

其實友蛇輝王個度都有唔少平價喇叭同十仔,
一萬元內配埋入門av amp同bdp 唔難. 幾件野分體式睇落仲幾pro添
不過就要考慮後置拉線問題喇

gikifk 發表於 2015-3-31 07:36

billymud 發表於 2015-3-30 22:17 static/image/common/back.gif
家庭AV system 唔建議 sur-round speakers 搞拉線, 一於買 wireless 既組合。

正確{:6_193:}

ykluk 發表於 2015-3-31 09:56

leo25 發表於 2015-3-30 22:54 static/image/common/back.gif
其實友蛇輝王個度都有唔少平價喇叭同十仔,
一萬元內配埋入門av amp同bdp 唔難. 幾件野分體式睇落仲幾pro添 ...

你呢句說話好似抄我答好多新手AV入門post既答案咁既......{:8_370:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 港幣一萬元內的 AV system (include BD player, AVAmp, Speakers, cables)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。