avad 發表於 2015-3-29 16:12

請教 solidsteel 音響架新舊型號分別

求教各師兄 solidsteel 音響架新舊型號分別 ( 音質和機架質量 ) 非常謝謝。{:8_387:}

qq1122yq 發表於 2015-3-30 01:01

http://www.feversound1.com/140718-solidsteel/

http://www.feversound1.com/140419-solidsteel/

avad 發表於 2015-3-30 01:20

qq1122yq 發表於 2015-3-30 01:01 static/image/common/back.gif
http://www.feversound1.com/140718-solidsteel/

http://www.feversound1.com/140419-solidsteel/

{:6_128:} 感激 Q 姐!消化下先。{:6_229:}

mingevo1030 發表於 2015-3-30 11:22

s3-3 need 5000....

avad 發表於 2015-3-30 12:14

mingevo1030 發表於 2015-3-30 11:22 static/image/common/back.gif
s3-3 need 5000....

{:6_193:} 謝謝師兄資料,想請教師兄有沒有比較過新舊架音質分別大嗎,可否分享多點。{:6_139:}

giggs20031986 發表於 2015-4-20 13:57

請問solidsteel音響架邊度有得賣???

avad 發表於 2015-4-20 14:33

giggs20031986 發表於 2015-4-20 13:57 static/image/common/back.gif
請問solidsteel音響架邊度有得賣???

「友蛇」7樓 國x,只有新款架。{:6_182:}

giggs20031986 發表於 2015-4-20 14:40

avad 發表於 2015-4-20 14:33 static/image/common/back.gif
「友蛇」7樓 國x,只有新款架。

thx, s3-3 有冇?? s3-3唔知係咪叫新款{:1_332:}

avad 發表於 2015-4-20 14:51

giggs20031986 發表於 2015-4-20 14:40 static/image/common/back.gif
thx, s3-3 有冇?? s3-3唔知係咪叫新款

是新款,上次問過要定貨,師兄打電話去睇睇 (格價網有地址電話),可能今次有現貨呢。{:6_176:}

chanherry 發表於 2015-4-20 17:59

giggs20031986 發表於 2015-4-20 14:40 static/image/common/back.gif
thx, s3-3 有冇?? s3-3唔知係咪叫新款

我諗我可以俾兩句愚見,架王新series全部H字頭,主流系列hf,hs,hw,結構一樣都係層層疊,hf4腳hs3腳hw5腳闊架
各系列有2,3,4層。不過沒有單層出售都不能補購,雖然只係叠上去但最高一層沒有釘碟位的....
過年時發傻扑左個hs3再淘左個復刻(即係流)既hf4番黎....流既造工出奇地札實...joint位可以講有八成了,但塊板應該係
無法仿效的了。堅既有黑白可選都係拋光,唔係噴光油係用類似鑼機既原理整塊鑼出光面,拎過上手先知點解仿唔到塊hs3既板淨重30kg。一人冇可能提走一個hs3的。
至於我用緊既仿hf4⋯⋯不便多説了...
s,s-s,h呢啲其實全部都已係discontinune model,hs3我都係向33跪求一位師兄讓個俾我,六千五入手全新18500⋯⋯
個仿hf4都要近五千港幣淘番黎,但只能講我覺得十分值得
頁: [1]
查看完整版本: 請教 solidsteel 音響架新舊型號分別

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。