av玩家 發表於 2015-3-30 13:44

{:8_389:} 謝謝天龍長盡答覆

Dynaudio 發表於 2015-6-13 15:46

DenonI 發表於 2015-3-30 12:03 static/image/common/back.gif
av玩家兄 ,

以下是本次 Denon AVR-X7200W firmware upgrade 的內容 :

請問X7200W 在線更新失敗,應該點樣搞? 謝謝!

chanherry 發表於 2015-6-13 17:08

Dynaudio 發表於 2015-6-13 15:46 static/image/common/back.gif
請問X7200W 在線更新失敗,應該點樣搞? 謝謝!

update定upgrade先?upgrade auro3D…如果下載質量唔好…有可以fail的…,7200好似free upgrade所以只須ok從新再做就可…我用5200…和4100要俾錢既如果失敗就大鑊了…要再俾錢先可以再獲得下載…所以務必確保環境穏定良好先好開始!
至於update....基本上唔會failture,除非斷電斷線…如果真係咁黑仔……唯有再駁電試開…很有可能開唔到機出connection fail...
咁就試試reset factory....熄機後在panel禁住info和back制再禁實power直到出“二呢蘇零”唔記得點串……放手!

咁都fail就恭喜哂喇…可以去參觀d&m sc center位於華茂1501a即panasonic sc隔離!請務必帶機出席否則……
唔抬去點幫您整?要俾錢的就算有保都…!

Dynaudio 發表於 2015-6-13 19:18

chanherry 發表於 2015-6-13 17:08 static/image/common/back.gif
update定upgrade先?upgrade auro3D…如果下載質量唔好…有可以fail的…,7200好似free upgrade所以只須o ...

唔該使師兄!
部機係我親戚係香港買帶返國內用,咁先麻煩.國內代理又唔用佢整.

chanherry 發表於 2015-6-14 02:49

Dynaudio 發表於 2015-6-13 19:18 static/image/common/back.gif
唔該使師兄!
部機係我親戚係香港買帶返國內用,咁先麻煩.國內代理又唔用佢整. ...

咁攪笑……denon不嬲都各有各做maintain…水貨佢地當唔識的,很串……
咁講法即係已經開唔到機啦?唯有叫佢寄順豐落黎您呢個親戚幫佢抬去參觀華茂分部了

cleverkiller 發表於 2015-6-14 08:33

chanherry 發表於 2015-6-13 17:08
update定upgrade先?upgrade auro3D…如果下載質量唔好…有可以fail的…,7200好似free upgrade所以只須o ...

X7200W 加載 Auro 3D ,可以自由定免費upgrade ^_^求答案!

chanherry 發表於 2015-6-14 12:14

cleverkiller 發表於 2015-6-14 08:33 static/image/common/back.gif
X7200W 加載 Auro 3D ,可以自由定免費upgrade ^_^求答案!

我唔知喎,我得5200咋,要磅水的…搵哂地球上應該澳洲up最平,server亦最近!千三蚊港幤…

cleverkiller 發表於 2015-6-14 12:18

chanherry 發表於 2015-6-14 12:14 static/image/common/back.gif
我唔知喎,我得5200咋,要磅水的…搵哂地球上應該澳洲up最平,server亦最近!千三蚊港幤…
...

你寫到似層層,free upgrade!現在,原來你唔知…{:1_352:}

Dynaudio 發表於 2015-6-14 14:21

chanherry 發表於 2015-6-14 02:49 static/image/common/back.gif
咁攪笑……denon不嬲都各有各做maintain…水貨佢地當唔識的,很串……
咁講法即係已經開唔到機啦?唯有叫 ...

冇計,維有咁做,幫人幫到底。

chanherry 發表於 2015-6-14 18:05

cleverkiller 發表於 2015-6-14 12:18 static/image/common/back.gif
你寫到似層層,free upgrade!現在,原來你唔知…

我用5200...咁只知52要俾錢up因為親手俾錢親手up...…過程中完全唔見有72既option,咁所以判斷72並不須要做payment..甚至不用online register在amp度即可升級…但我又冇試過又冇見過,怎能自己判斷當經歷咁分享呢?
而師兄您如若係有7200,何不打去dealer問一問?只要您能提供正確既update id & sn,佢地必須招呼到您説ok為止…不用客氣的!如若未買,在考慮買既…根本不必問呢啲,今天您出街買全新,只能買到7200wa,全部預裝auro3d,您根本不能升級,理得佢free or not?
大佬過年跌到21000既,如今又要24000先有現貨…仲邊洗搞咁多野?我人窮志短…5200已經玩大左了!哈哈
頁: 1 [2]
查看完整版本: 請問Denon X7200W 最新firmware upgrade d乜

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。