王小虎 發表於 2015-3-24 16:15

請問係日本買OYAIDE電源成品線,有無錯相位問題.

呢條.

ykluk 發表於 2015-3-24 16:17

如CHING你屋企都係用美拖美插就無問題, 想問吓你用緊咩~~?? {:9_419:}

王小虎 發表於 2015-3-24 16:25

ykluk 發表於 2015-3-24 16:17 static/image/common/back.gif
如CHING你屋企都係用美拖美插就無問題, 想問吓你用緊咩~~??

有用美式濾波拖板,已度過無錯相位問題.
因有朋友係日本,叫佢帶條返來玩下....

王小虎 發表於 2015-3-24 16:29

ykluk 發表於 2015-3-24 16:17 static/image/common/back.gif
如CHING你屋企都係用美拖美插就無問題, 想問吓你用緊咩~~??

正確黎講係美式拖板,拖板條線係MK紅頭,已度哂全部插位無錯相位問題.
但係唔知日本既成品線會唔會同香港既相位倒轉...

ykluk 發表於 2015-3-24 16:39

王小虎 發表於 2015-3-24 16:29 static/image/common/back.gif
正確黎講係美式拖板,拖板條線係MK紅頭,已度哂全部插位無錯相位問題.
但係唔知日本既成品線會唔會同香港 ...

即係你用美式拖板, 而拖板入牆係用英式頭入牆, 係咪~~?? {:9_419:}

放心, 英頭入既L係接返美肉既L, 只要唔係萬能蘇就唔會有反相問題~~!! {:9_423:}

王小虎 發表於 2015-3-24 16:50

ykluk 發表於 2015-3-24 16:39 static/image/common/back.gif
即係你用美式拖板, 而拖板入牆係用英式頭入牆, 係咪~~??

放心, 英頭入既L係接返美肉既L, 只 ...

師兄,請受小弟一{:1_252:} ,小弟就係美板英頭入牆.

即係日本既線唔怕有反相問題....
等到左之後放D相上黎. {:1_344:}

ykluk 發表於 2015-3-24 16:56

王小虎 發表於 2015-3-24 16:50 static/image/common/back.gif
師兄,請受小弟一 ,小弟就係美板英頭入牆.

即係日本既線唔怕有反相問題....

唔好客氣~~!! {:6_122:}

其實買廠線真係好少有反相問題, 通常反相都係DIY出事, 或者係用咗萬用插, 比你望吓: {:9_423:}
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=7817&extra=page%3D2

王小虎 發表於 2015-3-24 18:00

ykluk 發表於 2015-3-24 16:56 static/image/common/back.gif
唔好客氣~~!!

其實買廠線真係好少有反相問題, 通常反相都係DIY出事, 或者係用咗萬用插, 比你 ...

再次多謝師兄!!

王小虎 發表於 2015-3-27 16:58

就係呢兩條

jeff113 發表於 2015-3-27 18:35

王小虎 發表於 2015-3-27 16:58 static/image/common/back.gif
就係呢兩條

{:6_193:} good
頁: [1] 2
查看完整版本: 請問係日本買OYAIDE電源成品線,有無錯相位問題.

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。