ericwong1994 發表於 2015-3-22 04:32

upgrade 難題

而家用緊 FIIO X5 + IE80 (換左條8絞單晶銅)
以前用過SE 215 , UM 2 到而家IE80想升級, 暫時有幾個選擇:

1, 加擴(除左E12A 重有咩岩夾?)

2, 買新IEM (W40, umpro 50, se846)

平時聽開eason, hk band(supper moment..), 男聲居多,有D 蔡琴, taylor swift, 唔會聽古典, 所以搞到我想換IEM

goodabc2010 發表於 2015-3-22 11:27

我覺得換earphone既效果大過加amp{:6_136:}

USA2010 發表於 2015-3-22 11:34

換耳機實際啲

ph0381 發表於 2015-3-22 11:54

其實可以考慮埋w60喎

ericwong1994 發表於 2015-3-22 17:14

ph0381 發表於 2015-3-22 11:54 static/image/common/back.gif
其實可以考慮埋w60喎

w60 out budget 呀= =

Andykong 發表於 2015-3-22 22:24

我直推黨,支持買多對耳機!

ph0381 發表於 2015-3-22 23:41

ericwong1994 發表於 2015-3-22 17:14 static/image/common/back.gif
w60 out budget 呀= =

唔係同846同價位咩? 定係846又跌穿底價{:6_165:}

kenshum 發表於 2015-3-23 00:35

我都用緊FIIO X5 + W4R + SUPER KING純銅有駁AMP, 小小個人分享.
因為我之前想升W60, 試咗好幾日FIIO X5直推W60, 跟以上成個組合根本無得比, 簡單來講, W4R落AMP完勝W60囉.
我可以肯定咁講, 就算俾你換萬元CM耳機都唔會夠加中高檔AMP好

bcy007 發表於 2015-3-23 00:50

睇你想要D咩囉 , 好似車咁 ,

你中意唔中意IE80把聲 ?

中意就加AMP , 換再靚D既線(等同改裝)

要更強大?

買過隻更高端既耳機(等同換車){:6_228:}

ericwong1994 發表於 2015-3-24 18:39

如果直推既話咩IEM 會夾D X5 ??
頁: [1] 2
查看完整版本: upgrade 難題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。