cl1 發表於 2015-3-13 09:50

安裝 Mirage OMD 5

想請教師兄OMD 5的原裝掛牆架是怎樣安裝? 因為只有一口大螺絲掛落個架到,感覺個喇叭會週圍轉。說明書話要貼2粒膠,但不知貼那個位置。

hkboy 發表於 2015-3-13 12:20

之前同你一樣有呢個問題, , 最後我用左一粒2 寸長螺絲, (計埋個架深度, 入左牆應該最少都有寸半), 好實, 上左牆2個幾月都冇打跟斗
(Post76 Android 手機版送出)

cl1 發表於 2015-3-13 12:25

hkboy 發表於 2015-3-13 12:20 static/image/common/back.gif
之前同你一樣有呢個問題, , 最後我用左一粒2 寸長螺絲, (計埋個架深度, 入左牆應該最少都有寸半), 好實 ...

唔好意思?唔係好明點安裝?是不用那原裝膠架嗎?直接裝上牆?

weeweewetwet 發表於 2015-3-13 14:08

我無問題喎... 粒螺絲上喇叭可以上緊d, 擺落過掛牆膠都會好實,唔會吊吊fing..

Rakehell 發表於 2015-3-13 14:15

樓主師兄 , 如果你驚會轉轉貢 , 請留意 OMD-5掛上牆 , Suppose 係倒吊單元向下 , 重心自然向下墜唔會轉轉貢 .

如果要單元向上射 ... 我覺得要配過個架. (利申 : 我未見過人OMD5單元向上咁掛)

kenchui 發表於 2015-3-13 14:26

cl1 發表於 2015-3-13 12:25 static/image/common/back.gif

師兄有無睇說明書? Page29 有圖解
http://www.miragespeakers.com/docs/common/OMD-5/OMD-5_OM.pdf

用原裝架, 兩粒上牆一定唔會轉, 勾OMD5粒縲絲位預實少少, 就咁勾上去就無問題啦~

cl1 發表於 2015-3-13 14:56

收到,多謝咁多位師兄的解答。

hkboy 發表於 2015-3-14 00:46

cl1 發表於 2015-3-13 12:25 static/image/common/back.gif

yes .用原裝架, 只上一粒螺絲,
如果上兩粒返而個孔會太近, 我覺得好易"痴埋".咁返而重危險,
(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1]
查看完整版本: 安裝 Mirage OMD 5

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。