wwk093 發表於 2015-3-4 21:35

新手想問in ear sd1

有無師兄用in ear sd1,想知評價如何?三千內耳機重有無選擇?

wwk093 發表於 2015-3-4 22:32

有無師兄幫手{:8_387:}

jilsander 發表於 2015-3-5 17:13

本人鍾意noble3多好多,但noble3要煲好耐下,唔知師兄有無咁既耐?

wwk093 發表於 2015-3-5 22:43

jilsander 發表於 2015-3-5 17:13 static/image/common/back.gif
本人鍾意noble3多好多,但noble3要煲好耐下,唔知師兄有無咁既耐?

師兄,noble3係邊隻?

Andykong 發表於 2015-3-5 22:50

唔知用什麼推,唔知聽什麼歌,唔知聽感有什麼要求,不容易建議哦!

wwk093 發表於 2015-3-6 01:47

Andykong 發表於 2015-3-5 22:50 static/image/common/back.gif
唔知用什麼推,唔知聽什麼歌,唔知聽感有什麼要求,不容易建議哦!

師兄,我其實試咗inear sd1及sd4,兩隻都ok嘅!不過sd4要6千幾,已超畢直,sd1比較啱畢直!上網好少人評價,想知各位師兄對inear呢個牌子有咩評價!
我暫時只用iPod 聽歌,打算入fiio X5,主要聽classical,及女聲少量男聲!請師兄比d意見{:8_387:}

jilsander 發表於 2015-3-6 16:29

wwk093 發表於 2015-3-5 22:43 static/image/common/back.gif
師兄,noble3係邊隻?

http://goo.gl/BbhHjv

Andykong 發表於 2015-3-6 16:30

wwk093 發表於 2015-3-6 01:47 static/image/common/back.gif
師兄,我其實試咗inear sd1及sd4,兩隻都ok嘅!不過sd4要6千幾,已超畢直,sd1比較啱畢直!上網好少人評價 ...

未聽過這品牌的耳機,相信聽過的人也比較小,品牌資料又不多,所以相對較小人談論和比意見了!

不如你先分享你聽這兩款耳機的聽感,讓大家多點 reference, 較容易討論和建議其他耳機作比較和參考!

WallerHomie 發表於 2015-3-6 16:53

冇記錯既話,斯路兄出過一篇InEar Monitoring StageDiver 3既開箱文同評測。
有興趣既可以睇睇:http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=161394
文中有其他師兄提到SD2有比SD3出色既地方,價格大概落係4000銀內。
目前已知金X(Kingxound)設有試聽同現貨,而上網買既話可經ALO官網訂購(包埋保養)。

wwk093 發表於 2015-3-7 00:33

WallerHomie 發表於 2015-3-6 16:53 static/image/common/back.gif
冇記錯既話,斯路兄出過一篇InEar Monitoring StageDiver 3既開箱文同評測。
有興趣既可以睇睇:http://www ...

唔該哂師兄{:8_387:} 另外想問下ALO係唔係計美金?
頁: [1] 2
查看完整版本: 新手想問in ear sd1

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。