m.m.m.m.m. 發表於 2015-3-11 10:06

525 發表於 2015-3-11 08:37 static/image/common/back.gif
用緊好舊的jbl大喇叭
啲聲非常唔好
唔知喇叭事定m事

請問用邊款JBL?

衰仔樂園 發表於 2015-3-11 19:27

525 發表於 2015-3-11 08:37 static/image/common/back.gif
用緊好舊的jbl大喇叭
啲聲非常唔好
唔知喇叭事定m事

希望你直接詳盡講多d用咩amp同speaker型號
希望有其它人答到你嘅難題{:1_249:}
我曾經係友誠聽過ONKYO頂級AVamp推JBL K2
雖然K2有9xdb高效率靈敏度
但出來居然無低頻,全頻d聲好乾硬{:1_336:}
我領略到不同級別喇叭用同一部amp推,有不同效果
越高檔喇喇,雖要有質素高PowerAmp推{:1_339:}
仲要講高電流火力、控制力,吾係講有幾大W數值

pinkspider 發表於 2015-3-11 19:55

525 發表於 2015-3-11 08:32 static/image/common/back.gif

買了好多band的藍光碟,同埋主要聽歌多,仲有打機
av amp係咪可以直接插usb手指聽歌? ...

av amp 一般都可以直插手指聽歌, 但要留意返對應嘅格式

525 發表於 2015-3-12 00:17

衰仔樂園 發表於 2015-3-11 19:27 static/image/common/back.gif
希望你直接詳盡講多d用咩amp同speaker型號
希望有其它人答到你嘅難題
我曾經係友誠聽過ONKYO頂 ...

DENON AVC-3000 http://audio-database.com/DENON-COLUMBIA/amp/avc-3000-e.html
JBL LX66
兩樣都係十幾年歷史,好耐冇聽
大家俾啲意見

525 發表於 2015-3-12 00:24

pinkspider 發表於 2015-3-11 19:55 static/image/common/back.gif
av amp 一般都可以直插手指聽歌, 但要留意返對應嘅格式

咁都幾好可以當CAS咁玩
想問如果用耳機聽效果係咪都會幾好?

衰仔樂園 發表於 2015-3-12 19:37

525 發表於 2015-3-12 00:17 static/image/common/back.gif
DENON AVC-3000 http://audio-database.com/DENON-COLUMBIA/amp/avc-3000-e.html
JBL LX66
兩樣都係十幾 ...

部AVC 3000已經同而家高清時代脫節要換
LX66係丹麥製造,無問題都可以留用{:6_229:}
帶埋d碟去試,不難找到你合適AVamp{:6_155:}

eddychoy04 發表於 2015-3-12 20:36

525 發表於 2015-3-12 00:17 static/image/common/back.gif
JBL LX66
兩樣都係十幾 ...

部 AMP. 太舊,和我前年掉的 AVC 2020 差不多同期,已沒有留低的理由。
鐘意龍仔不如換 X-3100 啦。

525 發表於 2015-3-12 20:39

衰仔樂園 發表於 2015-3-12 19:37 static/image/common/back.gif
部AVC 3000已經同而家高清時代脫節要換
LX66係丹麥製造,無問題都可以留用
帶埋d碟去試,不難 ...

我知脫節
只計聲,都冇聽了
希望只係部amp唔好聲,唔關喇叭事
你覺得個喇叭好唔好?

525 發表於 2015-3-12 22:27

聽咗套金啜子兩聲道好正
AMP 3XXXX
全套嘢約十萬
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: 聽ROCK有邊部AV AMP 介紹

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。