goodabc2010 發表於 2015-3-6 17:15

jonathonpower 發表於 2015-3-6 16:08 static/image/common/back.gif
就係呢條SONY 轉插線 WMC-NWC10

反而我想搵返條線OR 轉插線...

師兄有冇搵過淘寶{:6_141:}

Goldfai 發表於 2015-3-6 17:49

goodabc2010 發表於 2015-3-6 13:22 static/image/common/back.gif
好似係喱條?
http://www.sony.jp/walkman/products/WMC-NWC10/
同埋好似要o係日本買?

多謝幾位師兄的回覆{:1_264:} ,有時間走轉銅鑼灣先。

聲海之音 發表於 2015-3-8 02:36

其實我想問下 如果本身用緊DX90 轉呢隻好唔好的?? 今日無去試到隻A15    =.=不過見你咁講如果推大耳機 如712 PRO   940
無哂力既話我都要再考慮

kunilam 發表於 2015-3-8 17:28

請問,Support 唔 Support Cue sheets ? 爬果下文,睇過Spec, 但都唔糸好清楚。 雖然唔支援都糸預期之內,謝謝

jimmy 發表於 2015-3-8 17:54

kunilam 發表於 2015-3-8 17:28 static/image/common/back.gif
請問,Support 唔 Support Cue sheets ? 爬果下文,睇過Spec, 但都唔糸好清楚。 雖然唔支援都糸預期之內, ...

A15是不支援Cue sheet的
(Post76 Android 手機版送出)

alleelarry 發表於 2015-3-8 18:28

因為擁有了A17,之後買埋MDR-1ADAC,感覺不錯。

kunilam 發表於 2015-3-8 22:50

終於到我跌錢了,因為懶,只糸百記買,樓主位師兄有一點我相當認同,就糸D大陸磚 Firmware 古露精怪,今日得,唔代表之後可以用到。只糸想簡單聽歌,唔想做工程師。其實一直都糸iPod 用家,但呢件野俾 Apple 剎左,而且近一兩年既 HRAformat 又唔支援,但你要我科水去到 zx1/zx2 呢D水位,又唔想。所以呢件野岩岩見到,完全岩對位 (小弟平時好少上黎呢到,因為黎親都差不多會跌錢).

而且,手上真糸多左好多 192/24 既 File, 平平地千五蚊,唔使用大陸磚,岩哂.

guppyguppyguppy 發表於 2015-3-8 23:01

kunilam 發表於 2015-3-8 22:50 static/image/common/back.gif
終於到我跌錢了,因為懶,只糸百記買,樓主位師兄有一點我相當認同,就糸D大陸磚 Firmware 古露精怪,今日 ...

就糸D大陸磚 Firmware 古露精怪,今日得,唔代表之後可以用到。只糸想簡單聽歌,唔想做工程師。

非常認同師兄呢句, 好多人就係不停轉尖係國磚既材料, 認為材料台機級數, 一定會有好好既效果, 可惜國磚出左咁多, 大部機都係因為FW唔得而再三被判死罪, 往往係愈貴既機愈多問題. {:6_137:}

無奈, 有死忠甚至乎唔介意有問題, 繼續俾機會國磚錯下去. 搞笑位係, 原創人還要出來解話, 告訴用家我們的機是有問題存在, 請你俾完錢我地再慢慢等update fw. {:6_168:}

當然我信有一天, 國磚既FW會好似外國機一樣睇齊, 可惜至今仍然未達水平{:6_123:}

聽歌啫, 可必要為個FW而戰鬥呢? 未等到個FW成熟, 都已經放鬼左部機LU{:6_158:}

guppyguppyguppy 發表於 2015-3-8 23:04

聲海之音 發表於 2015-3-8 02:36 static/image/common/back.gif
其實我想問下 如果本身用緊DX90 轉呢隻好唔好的?? 今日無去試到隻A15    =.=不過見你咁講如果推大耳機 如71 ...

有DX90 唔使轉A15, 因為論音色音質推力分析力乜力乜水都唔及DX90. 唯一可取就係SIZE輕身FW穩定同埋係SONY出{:6_146:}

kunilam 發表於 2015-3-8 23:18

回樓上位師兄,有時間,我 Rip 多隻碟聽好過做工程師啦,糸咪先?

補多一張圖先,因為糸 PHA-1用家,試下同佢合體合照。(不過,PHA-1 已打入冷官好耐,出街用真糸太重了)

頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
查看完整版本: SONY NWZ-A15 遲來的開箱文 (愛圖者勿入)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。