andylau.com 發表於 2015-2-27 18:54

P記LX56如何出DTS 96/24 ???

如題, 睇黃偉文演唱會時, 明明選了DTS 96/24但在機的屏幕上並沒有顯示出來....???

MDLP 發表於 2015-2-27 23:29

check吓你部BDP個digi out setting

andylau.com 發表於 2015-2-28 03:52

MDLP 發表於 2015-2-27 23:29 static/image/common/back.gif
check吓你部BDP個digi out setting

我BDP是用LX-55, 但找不到DIGI OUT SETTING, 出不到CHING張相入面的" FS: 96KHZ",

還有個問題, 為何每每用DOLBY TRUE HD 7.1時, 部AMP只顯示5.1, BDP就SHOW DOLBY TRUE HD 多重.

選回DTS HD 7.1 部AMP會SHOW 7.1, BDP亦會是DTS HD 7.1,{:6_141:}   之前用安記及天龍都不會這樣的.....

MDLP 發表於 2015-2-28 12:19

andylau.com 發表於 2015-2-28 03:52 static/image/common/back.gif
我BDP是用LX-55, 但找不到DIGI OUT SETTING, 出不到CHING張相入面的" FS: 96KHZ",

我用Pioneer但唔係用LX55/LX56
但都可以參考吓
HDMI係bitsteam就唔洗講

stewartsvsuser 發表於 2015-3-14 23:17

MDLP 發表於 2015-2-28 12:19 static/image/common/back.gif
我用Pioneer但唔係用LX55/LX56
但都可以參考吓
HDMI係bitsteam就唔洗講

我player用BDP-LX55,AV AMP用LX87,都顯示唔到,FS: 96KHz,請問撳咩制可顯示FS: 96KHz?

MDLP 發表於 2015-3-14 23:35

stewartsvsuser 發表於 2015-3-14 23:17 static/image/common/back.gif
我player用BDP-LX55,AV AMP用LX87,都顯示唔到,FS: 96KHz,請問撳咩制可顯示FS: 96KHz?

搖控上先按receiver
再按旁邊個status(i)
再上下十字圓形掣

stewartsvsuser 發表於 2015-3-15 00:34

MDLP 發表於 2015-3-14 23:35 static/image/common/back.gif
搖控上先按receiver
再按旁邊個status(i)
再上下十字圓形掣

MDLP兄,唔該晒{:1_347:}

kenchui 發表於 2015-3-15 11:21

stewartsvsuser 發表於 2015-3-15 00:34 static/image/common/back.gif
MDLP兄,唔該晒

師兄有無裝Pioneer電話apps? 都check到output info. 可以試下

stewartsvsuser 發表於 2015-3-15 15:48

kenchui 發表於 2015-3-15 11:21
師兄有無裝Pioneer電話apps? 都check到output info. 可以試下

師兄,我有裝iControlAV5,唔知有冇裝錯apps呢?我見Pioneer好多apps,對個apps唔太熟,請問用apps 點check到output info呢?謝謝

kenchui 發表於 2015-3-15 22:56

stewartsvsuser 發表於 2015-3-15 15:48
師兄,我有裝iControlAV5,唔知有冇裝錯apps呢?我見Pioneer好多apps,對個apps唔太熟,請問用apps 點check到o ...

Lx56要裝icontrolav 2012,入到去係control果度點info就見到架啦

頁: [1] 2
查看完整版本: P記LX56如何出DTS 96/24 ???

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。