hin1666 發表於 2015-2-25 01:27

有冇師兄用緊lg la9700 會自己熄機重開呀?

有冇師兄用緊lg la9700 會自己熄機重開呀?自從12月update 完就係咁 同用hdmi 播野 now 又好 magictv 都好 都會耐唔耐lag 有冇人試過呀

fullwell 發表於 2015-2-25 07:05

我冇這現像, 可能天氣問題濕氣重, 你有冇經常抽濕 ?

wadee 發表於 2015-2-25 07:30

師兄有冇用小米?
關晒arc功能試下

esin0822 發表於 2015-2-25 10:37

師兄, 我都係咁!{:6_126:}

發生好幾次啦..........

搵師傅上門睇, 佢話因為我駁部電視上網, 個software撞左......... {:6_123:}暫時無得醫..............

每次一發生就只有factory default 然後追返台就冇事..................

hin1666 發表於 2015-2-25 11:31

應該唔關濕氣事 因為12月1月都有出現
我又無用小米的 所有arc個d都無開.....

唉 有d失望 我初頭以為係天線 hdmi線有問題 估唔到係電視....人地外國有upgrade kit 幫客升級到hdmi 2.0 香港又咩都無....

laiho 發表於 2015-2-25 14:00

我部用咗一年度都試過幾次,自己熄機跟住自動開番,仲有就係有時睇電視(magic tv)轉去睇BD/PS4
部amp顯示有訊號但電視就出雪花或出冇訊號畫面,點轉都冇用要熄機再開先冇事....

skywaychan 發表於 2015-2-25 14:18

wadee 發表於 2015-2-25 07:30 static/image/common/back.gif
師兄有冇用小米?
關晒arc功能試下

請問關小米什麼事?
好奇一問

wadee 發表於 2015-2-25 14:39

skywaychan 發表於 2015-2-25 14:18 static/image/common/back.gif
請問關小米什麼事?
好奇一問

小米會撞
令到某些牌子碟機,電視,amp都會發傻

skywaychan 發表於 2015-2-25 15:26

wadee 發表於 2015-2-25 14:39 static/image/common/back.gif
小米會撞
令到某些牌子碟機,電視,amp都會發傻

謝!
Wi-Fi定有線或是兩樣都會

wadee 發表於 2015-2-25 17:04

skywaychan 發表於 2015-2-25 15:26 static/image/common/back.gif
謝!
Wi-Fi定有線或是兩樣都會

關hdmi事
師兄都有用?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 有冇師兄用緊lg la9700 會自己熄機重開呀?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。