斯路 發表於 2015-2-22 09:36

睇黎ZX2比ZX1人性化唔少,電量大增真係唔錯。便攜機我都幾注重電量問題。

不過可惜係Sony味精加強版呢,我自己唔算得別喜歡。不過即使係咁樣,而且即使自己對於ZX1聲音唔算特別特別有喜感,不過因為外型以及週年產品標籤,其實都有考慮入返部ZX1返黎玩玩。

印象中黑翼師兄都有聽古典,未知黑翼師兄對於Sony音染同古典音樂有無咩睇法?

cryo 發表於 2015-2-22 11:11

jeffyw 發表於 2015-2-22 08:19 static/image/common/back.gif
想問大家用sd card入歌手,可以揀到sd card內既歌嗎?頭先試左,選folder黎選歌,sd card顯示唔到,要用其 ...

其實如果你直接用電腦drag&drop歌入主機flash都係要放入music folder, SD卡同一道理,係root度加個 music folder再drag番啲歌folder入去就會見到

jeffyw 發表於 2015-2-22 12:28

即是sd card既歌要開一個folder 入哂佢再細分folder定點做,請指教。

cryo 發表於 2015-2-22 16:26

SD card 度開一個叫 music 嘅 folder, 跟往你可以喺裏面放番你電腦rip 出黎嘅歌嘅folders, iTunes/media go rip 歌都會跟cd每隻create一個folder 喺你部電腦度嘅

黑翼菜鳥 發表於 2015-2-22 16:37

lpc041088 發表於 2015-2-21 23:25 static/image/common/back.gif
唔知師兄覺得ZX2底燥問題大唔大?我自己用16Pro試就幾大問題了...

基本完全聽不到有,除了完全關機到重新開機那一些時間,放歌之後就算一般關機後也沒有發現.
也有可能846相比16PRO沒有這麼靈敏,Z7就便加任何情況下也完全沒有出現,
這情況有點好像膽機一般,推大耳完全沒有問題,一到了入耳動鐵就會出現[湖湖]聲的情況

黑翼菜鳥 發表於 2015-2-22 16:41

008325 發表於 2015-2-21 23:23 static/image/common/back.gif
我個人覺得SOFTWARE HACK 左之後既ZX1 先聽得入耳...包圍感同出既DETAIL 感 都係 300% UP...
...

同意,不過有些時間不用會比較動聽,就當多一個別類音品也是不錯的{:6_176:}

黑翼菜鳥 發表於 2015-2-22 16:45

jeffyw 發表於 2015-2-22 12:28 static/image/common/back.gif
即是sd card既歌要開一個folder 入哂佢再細分folder定點做,請指教。

你只要用ZX2格式化張SD卡就有齊所有要用的folder

黑翼菜鳥 發表於 2015-2-22 16:51

斯路 發表於 2015-2-22 09:36 static/image/common/back.gif
睇黎ZX2比ZX1人性化唔少,電量大增真係唔錯。便攜機我都幾注重電量問題。

不過可惜係Sony味精加強版呢,我 ...

我通常外出聽歌多數是流行和女聲,古典主要是放一些小品室樂,聽起來舒服就可以.{:6_177:}

cryo 發表於 2015-2-22 18:26

黑翼菜鳥 發表於 2015-2-22 16:45 static/image/common/back.gif
你只要用ZX2格式化張SD卡就有齊所有要用的folder

其實第一次放SD卡入去ZX2會自動create曬啲folder, 攞返張卡出黎先拮電腦再抄野

jeffyw 發表於 2015-2-22 19:04

多謝指教,今晚試下!
我試左hack,聽感上較開揚,比較清,岩自己口味多d
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: SONY NW-ZX2 開箱文

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。