puliarmor 發表於 2015-2-19 02:15

wadee 發表於 2015-2-19 16:57

師兄是dali zensor系列嗎?
我知觀塘有間,價錢可能會平d
有需要我可pm電話俾你
十仔方便真要試過先知
你可以玩下雙十試下

Letkor2做後置同牌子聲底應該都夾
但可能會大舊得濟
你Letkor是咩色?
我都搵緊

puliarmor 發表於 2015-2-19 21:27

msid 發表於 2015-2-20 14:34

我都係澳門我係ctm二手區見到Dali ikon 5座地 及 dali vokal 2中置好似冇人要咁可能低音比較細吧

wadee 發表於 2015-2-20 20:29

puliarmor 發表於 2015-2-19 21:27 static/image/common/back.gif
係Dali zensor,黑色lector,我住澳門,如價錢相近就澳門買算,同埋可帶過關回澳嗎?同埋可以幫手了解香港價 ...

如果你本身有十仔
其實可以買ikon系列仲好
如座地就ikon 6 mk2,ikon 5就唔好了
再佩埋ikon 中置用咁就完美
買ikon mk2 2手平過你換zensor套裝
入澳門應該唔洗打稅

eddychoy04 發表於 2015-2-20 20:45

二手區有對 Ikon 6 MKII 賣緊七千八咋,睇下啱唔啱?
利申,我和賣家無關。

puliarmor 發表於 2015-2-21 02:59

eddychoy04 發表於 2015-2-21 07:54

puliarmor 發表於 2015-2-21 02:59 static/image/common/back.gif
我都係澳門我係ctm二手區見到Dali ikon 5座地 及 dali vokal 2中置好似冇人要咁可能低音比較細吧
...

http://www.dali-speakers.com/en-US/Loudspeakers-1/IKON-MK2.aspx

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=208721&extra=page%3D2%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D241%26typeid%3D241

兩條 link 俾哂你,我舊年買喇叭時比較過Ikon 6 和 7,咁梗係7好D啦, Bass 多D 和控制力好D,開大聲都唔拆聲。
香港 Ikon 7 賣萬八,Ikon 6 賣萬五,差三千蚊,我當時二話不說買了Ikon 7。

二手野要講彩數,兩個月前二手區有對用了兩年的 Ikon 7 賣一萬,兩日給賣了。
而家有對 Ikon 6 係度,又睇你有冇緣份。
{:6_142:}

puliarmor 發表於 2015-2-21 12:58

wadee 發表於 2015-2-21 14:43

puliarmor 發表於 2015-2-21 12:58 static/image/common/back.gif
非常感謝師兄分享心得,我想ikon7我喜歡多點我等有人放先,還掂有野用住等唔急。 ...

師兄
唔知你屋企咩環境
要注意擺位問題
因ikon系列是後氣孔
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: Dali senzor5 5.1套裝掂嗎?14000岩數嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。