PhilipsI 發表於 2015-2-13 11:22

Fidelio架餐哂冷貼圖區

作為呢區討論區管理員, 等我帶頭show下自己嘅Fidelio架餐先~
分別有新歡NC1 & 舊相好淺藍色嘅S2~
歡迎大家都喺度貼圖哂冷!
賣個關子, 今次貼圖同之後嚟緊嘅活動有關係架 {:1_259:}

JimmyNgai 發表於 2015-2-13 14:46

支持!等我遲尐都影埋我的S2同M1先{:1_245:}

L2已經成為我的工作好伙伴{:1_351:} 岩岩聽緊胡琳,順手影番張

PhilipsI 發表於 2015-2-15 17:41

JimmyNgai 發表於 2015-2-13 14:46 static/image/common/back.gif
支持!等我遲尐都影埋我的S2同M1先

L2已經成為我的工作好伙伴 岩岩聽緊胡琳,順手影番 ...

Jimmy師兄, 果然係識貨之人{:1_249:}
期待你S2 & M1嘅靚相 !

Philips Fidelio討論區管理員呀Yan

JimmyNgai 發表於 2015-2-15 22:35

PhilipsI 發表於 2015-2-15 17:41 static/image/common/back.gif
Jimmy師兄, 果然係識貨之人
期待你S2 & M1嘅靚相 !

今日同S2、M1影左幾張相,淨係post相好似太單調,所以加埋幾句簡單感想同大家分享一下{:1_258:}

S2手機直推都幾好,低頻下潛得好深,但有點散同搶,加個耳擴可以大幅提昇低頻的質素,人聲表現好好,係一隻好有潛力性價比好高的耳機!我唯一唔喜歡的係佢條扁線…

S2靈敏度唔算高,試過加FiiO E12呢部底噪比較高的耳擴(下面M1張相那部)都唔係太覺底噪的問題

M1隔音唔錯,三頻幾平衡

lok_27 發表於 2015-2-24 20:11

我都撐下場先!
呢部X2比X1明亮, 中頻包圍感唔錯,用佢嚟聽古典同人聲一流

kelvinhin 發表於 2015-3-9 15:15

Using X2...
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/524198_781128565269425_6308415858085312814_n.jpg?oh=47b058f66f3f3426c27d5b6656337016&oe=55816BC0&__gda__=1435540296_2370f1813de540cdbadd4f59f6a3b6fa
With Dared HPA-55L amp
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10991086_781128561936092_7608510598296172628_n.jpg?oh=48abb08ad3c61739c1c2dcc94c10701f&oe=55BB7894&__gda__=1434421758_e782e8947a9e43aee46a02f4aff8c5ba
And Musical Fidelity V-DAC II
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10262178_781128558602759_5843090853890832163_n.jpg?oh=f63d47191bbe3dcac51f72efb79d4ef3&oe=55749F2C&__gda__=1438549574_45c2df60bbe1ed585f87fd926d68ac02

PhilipsII 發表於 2015-3-9 19:22

lok_27 & kelvinhin 2位師兄都係X2嘅玩家{:1_351:}
你地嘅架餐都好厲害~

lok_27師兄係用左金仔+1200MK嗎?
想問kelvinhin師兄, 聽講V-DAC有好強嘅聲音分析力,出來的聲音銳利&速度很快,
所以應該可聽到原本聽不到的樂器聲, 係嗎?

Philips Fidelio討論區管理員

bbq2005 發表於 2015-5-5 17:34

X2同S2今朝正式拆開煲機…

G3 個 PO 係我用咁多 smartphone 最差一個…

可能新機,刺耳左少少,換對 S 系 comply,好 D

煲番七七四十九日先…

PhilipsI 發表於 2015-5-5 21:57

bbq2005 發表於 2015-5-5 17:34 static/image/common/back.gif
X2同S2今朝正式拆開煲機…

恭喜bbq2005師兄正式開箱{:1_351:}
煲完七七四十九日, 有時間就寫篇心得文同大家開心share呀 {:1_245:}

Philips Fidelio討論區管理員呀Yan

chief424 發表於 2015-5-23 15:52

陳年老相...
(要反映下入耳系列的真係唔得, 好易跌)
頁: [1] 2
查看完整版本: Fidelio架餐哂冷貼圖區

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。