williamlwl 發表於 2015-1-31 16:23

唉,我怕可能性好低,現在將atmos 喇叭搬落黎都有d微言,如果幾喇叭電視機執位,我個頭無硬

wadee 發表於 2015-1-31 16:32

williamlwl 發表於 2015-1-31 16:23 static/image/common/back.gif
唉,我怕可能性好低,現在將atmos 喇叭搬落黎都有d微言,如果幾喇叭電視機執位,我個頭無硬 ...

師兄
擺位好重要的
實話實說
你唔好介意
你咁擺法不如用電視bar算

wadee 發表於 2015-1-31 16:33

其實你前置都可以擺白色趟門前

pac 發表於 2015-1-31 16:39

我覺得你把前enabled 喇叭換上單向喇叭用fh 去玩atmos 會好好多,而enabled 喇叭則可用作後 ATMOS

喇叭,咁咪5.1.4或7.1.4 LAW{:6_134:} 你咁擺enabled 喇叭一定唔會好聲架{:6_140:}

williamlwl 發表於 2015-1-31 17:08

如果我將左右兩個前置放係白色門前個板度,大約同電視機水平,enabled speaker 放係現在兩個左右白色前置,咁樣效果會ok ma?

williamlwl 發表於 2015-1-31 17:09

pac 發表於 2015-1-31 16:39
我覺得你把前enabled 喇叭換上單向喇叭用fh 去玩atmos 會好好多,而enabled 喇叭則可用作後 ATMOS

喇叭,咁 ...

我部係onkyo 636, 最多只可做5.1.2,唉唉

wadee 發表於 2015-1-31 17:39

williamlwl 發表於 2015-1-31 17:08 static/image/common/back.gif
如果我將左右兩個前置放係白色門前個板度,大約同電視機水平,enabled speaker 放係現在兩個左右白色前置, ...

應該會好好多
中置都放在電視下
記住要行多次auto setup

其實先搞好5.1先

williamlwl 發表於 2015-1-31 17:48

其實應該只郁左右前置,中置要郁電視,超大工程,所以應該會將中置寧向下多d

wadee 發表於 2015-1-31 17:58

williamlwl 發表於 2015-1-31 17:48 static/image/common/back.gif
其實應該只郁左右前置,中置要郁電視,超大工程,所以應該會將中置寧向下多d ...

自己試下比較下啦
你中置都可以掛在電視下
但阻唔阻就唔知了

師兄慢慢黎
唔好急

williamlwl 發表於 2015-1-31 18:12

不過聽講atmos 喇叭要放係前置左右上面,如果我放係現在前置左右,會唔會都ok?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Atmos 喇叭擺位

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。