jonas12 發表於 2015-1-29 01:46

選購5.1

本身想買amp連5.1想做分期,就去左豐澤睇睇,slaes推薦一套TANNOY mercury v4i , vci, vri 冇連subwoofer加 Onkyo 535 大約一萬零幾,AMP我想加錢升級但套喇叭因為環境關係冇俾我試聽,想請問各位師兄呢套喇叭O唔OK?定有其他更好選擇?大概想整套5.1連AMP15000左右

poetrypoon 發表於 2015-1-29 07:09

用到皮半, 可以好多選擇. 等其他師兄答你 ...

但你要講講你有乜限制 ... size 要細 ...?? 貼牆 ... ?? 地方好大 ... ?? 錢唔係問題 ... ??

wadee 發表於 2015-1-29 07:45

皮半水大把選擇
最好俾個廳睇下
另外你影音鋪碌完卡再做分期都會平過凶宅
師兄可以格下價!!

alanadc23 發表於 2015-1-29 08:42

gikifk 發表於 2015-1-29 08:45

得甘少錢冇幾多選擇,淨買部838都無左一半喇

madvlam 發表於 2015-1-29 11:15

Wouldn't you consider Cambridge Audio MINX22 plus X201 (or X301)? Should still have $ left for receiver (excluding cabling of coz :) For audition can goto Radar in TST (I didn't buy there though)

jonas12 發表於 2015-1-29 12:39

個廳可以當有150呎,但我個梳化離電視五呎四左右,唔駛掛牆都可以,睇戲同聽歌係咪唔可以兼顧架?原本我祗係用pioneer 個套071 所以用到15000對我黎講都好大進步架啦,但有需要既話突一,二千都可以既

zidanedc 發表於 2015-1-29 12:42

友誠大廈行一轉先

jonas12 發表於 2015-1-29 12:45

或者友誠咁多間有冇話邊間好d咁架?

jc9314 發表於 2015-1-29 13:26

jonas12 發表於 2015-1-29 12:45 static/image/common/back.gif
或者友誠咁多間有冇話邊間好d咁架?

8/F, 11/F
頁: [1] 2
查看完整版本: 選購5.1

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。