alanadc23 發表於 2015-1-29 17:10

louis001 發表於 2015-1-29 17:26

hugomember 發表於 2015-1-29 16:09 static/image/common/back.gif
除咗HRS外, 仲有無其他好介紹? 歡迎各方意見!!
謝~~

PSB HD-10 高過 HRS 一兩班 但價錢要1萬多的
唔爭在俾多少少既可以選佢 我係用家 所以我可以話佢好正
佢質素拍得住 HRS 既 EQ-10 友誠16樓有得試
有心買真係買隻好的

skyTOP 發表於 2015-1-29 19:35

subwoofer 依家野真係好難搞
不過香港屋仔好多時 8" 都夠有凸

gikifk 發表於 2015-1-29 22:12

如果要過萬就不如買JLE110

hugomember 發表於 2015-1-29 23:16

skyTOP 發表於 2015-1-29 19:35 static/image/common/back.gif
subwoofer 依家野真係好難搞
不過香港屋仔好多時 8" 都夠有凸

都係架~~

所以我連圖則呎吋都話埋俾大家知, 希望集思廣益, 我都驚買得太大, 嘥咗~~

chan@76 發表於 2015-1-29 23:24

hugomember 發表於 2015-1-29 23:16 static/image/common/back.gif
都係架~~

所以我連圖則呎吋都話埋俾大家知, 希望集思廣益, 我都驚買得太大, 嘥咗~~ ...

怕你買得太細好過
8寸放係房用就差不多
起錶10寸

hugomember 發表於 2015-1-29 23:26

gikifk 發表於 2015-1-29 22:12 static/image/common/back.gif
如果要過萬就不如買JLE110

唔好啦,,, 越講就只會越貴~~

要堅持講好咗嘅BUDGET: 6千至8千,,, 否則好易洗大咗~~

sunsun143 發表於 2015-1-30 08:47

hugomember 發表於 2015-1-29 23:26 static/image/common/back.gif
唔好啦,,, 越講就只會越貴~~

要堅持講好咗嘅BUDGET: 6千至8千,,, 否則好易洗大咗~~ ...

請考慮二手 velodyne spl 1000 ultra, 數字台近來有很多人放6xxx, 個個走去換jl e110
(Post76 Android 手機版送出)

nanona 發表於 2015-1-30 09:44

YYSKY 發表於 2015-1-30 09:57

hugomember 發表於 2015-1-29 10:47 static/image/common/back.gif
謝意見!

SPL1000 要過萬, OUT BUD, 除非買二手~~

矇,量大,求其有浸低頻墊底咁喇,要分到層次買過萬的,買8寸保證你兩日後想掉咗佢,要戲院效果最少12吋。
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 升級Subwoofer求意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。