dezispop 發表於 2015-1-29 21:54

alexkwok1982 發表於 2015-1-29 21:17 static/image/common/back.gif
好快又有好多Roxanne 2 手喇
(Post76 Android 手機版送出)

我放,不過cm版{:1_262:}{:1_262:}

hkmikel 發表於 2015-1-30 00:47

i just bought layla and want to sell my Roxanne :)

windwolf447 發表於 2015-1-30 01:01

唔知D_M買LAYLA有冇得分期.___.?

dezispop 發表於 2015-1-30 02:10

windwolf447 發表於 2015-1-30 01:01 static/image/common/back.gif

等cm啦{:1_339:}{:1_339:}

dezispop 發表於 2015-1-30 02:22

hkmikel 發表於 2015-1-30 00:47 static/image/common/back.gif
i just bought layla and want to sell my Roxanne :)

你真識食{:1_339:}{:1_339:}

physicx 發表於 2015-1-30 02:27

windwolf447 發表於 2015-1-30 01:01 static/image/common/back.gif

HSBC 分12個月!

nightscrawler 發表於 2015-1-30 12:10

cyrusp 發表於 2015-1-29 07:28 static/image/common/back.gif
13、16pro還是經典代表作。出得太快生命周期太短。對上隻cm版可以等半年。現在完全為商業化出貨吸錢為目標 ...

既然跟AK搭上了, 吸金方式就是這樣吧, 估計產品周期大大縮短

windwolf447 發表於 2015-1-30 13:03

physicx 發表於 2015-1-30 02:27 static/image/common/back.gif
HSBC 分12個月!

咦咁可以考慮下喎……
多謝告知

windwolf447 發表於 2015-1-30 13:04

dezispop 發表於 2015-1-30 02:10 static/image/common/back.gif
等cm啦

嗚呀好掙扎呀

dezispop 發表於 2015-1-30 20:08

已還Layla demo, 聽返fully run-in嘅roxanne CM, 少少總結啦.

我由16pro上roxanne, 一直對宣傳嘅copywriting不以為然, 只係貪人聲厚啲就落order.
如果由roxanne上Layla (CM?{:1_339:}), double價錢, 話無要求就昆你啦!
人聲感情 + 音場空氣感 + 樂器還原度, Layla一定要做到嘢啦{:1_339:}
玩咗demo幾日, Layla叻叻喎, 呢個level, imo暫時市場無對手.
值唔值? 人人有條數, 聽得滿足嘅hi-end portable combo, 差唔多啦~

Layla & Roxanne, 12單元底子唔差太多, 不過魔鬼在細節.
聽結他, Layla表現出string嘅張力, Roxanne則純粹表現一種力度.
人聲結像, 作為JH長期用家, Layla絕對係驚喜,
噚晚聽返MJ <Speechless>, Intro清唱, 第一次用IEM感受到自己喺studio入面, 喺MJ隔離.
'Your love is magical....' 聽到MJ開口嘴唇聲同喉音, 見晒口形, 堅感動 {:1_247:}

狗衝唔狗衝? 唔衝! 我等CM, 耳膠0干擾, maximize 音場表現, 爽皮 {:1_344:}
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 【今期玩AB】JH Audio聽感:Layla vs Roxanne CM

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。