ml55 發表於 2015-1-26 08:21

終於忍唔住入咗條 DHC 給 M-100

要等幾個星期先至收到,開箱文遲啲收到再上,至於聽感、希望佢可以對得起佢個價錢吧!至於為什麼係 DHC?主要係因為市面上好小搵到比M-100嘅升級綫,目前為止我只搵到 DHC,條綫個價仲貴個個耳機,(靜靜地講:其實個M-100係唔駛錢㗎、我攞個網絡電視、電話同上網包裝一套,個公司就送我張公司禮券,就係咁就直接換個M-100翻嚟){:1_338:}

ELVIS831 發表於 2015-1-26 23:35

期待師兄既開箱文{:6_237:}

HTK@T 發表於 2015-1-27 19:39

期待師兄包膠 {:9_428:}等我又心思思
師兄有無試過台灣品牌asen

ml55 發表於 2015-1-28 01:53

冇呀,唔識喎、我都只係第一次聽到呢個牌子,我都係係76呢度見到其他牌子然後跟過去睇下,唔知師兄你點睇呢。

ml55 發表於 2015-1-28 02:07

其實平時我都係係76呢度留意眾位師兄嘅行動裝置同意見,然後自己再上網站睇一輪,跟住就膽粗粗咁落鎚,講真心,上76學到好多嘢,可以交流到唔小資料同意見。

HTK@T 發表於 2015-1-28 07:50

我都係上下網收集下資料76都睇5小 至於asen呢隻牌子DXA有 但小弟未有時間去試 都有諗過九冲 但見師兄上個post講又八掛下睇下仲有乜選擇
http://www.lyra-media.com/review_details.php?id=228條asen係呢度見到

ml55 發表於 2015-1-28 08:17

講真如果用比M-100度真係選擇唔多,目前我亦只係見到VenturesCaft 條線,但是有限制、只是用係平衡輸出,所以我先至會訂購條DHC,聽講話呢個牌子啲線唔錯,所以咪話試下囉,至於ASCN我就真係未聽過,所以唔敢講。

HTK@T 發表於 2015-1-28 11:34

係吖VenturesCaft條線最衰只係用平衡 又無兩頭3.5 如果5係我秒入 師兄等你包膠,我有時間試埋條asen 再比較 師兄介5介意講下條線幾銀?同埋有無網址睇下,係官網訂?麻煩哂{:6_128:}

jonathonpower 發表於 2015-1-28 16:31

仲有MOON AUDIO ...都有升級線俾M-100

不過香港好似無得賣...

ml55 發表於 2015-1-29 06:50

係個網站上我亦只有見到一種綫可以比M-100用,我訂嘅係4絞銀綫(DHC Molecule Elite Headphone Cable - OCC silver type 4 litz),因為佢地話Fusion 綫會比較重低音,而M-100比我已經夠低音,我只係想質素上可以有提升,所以就訂咗銀綫,現時有個問題係我見到佢地有2.5mm平衡插再可以加一個3.5轉插可以聽兩種方式,我仲同佢傾緊,睇下可唔可以換呢一套。
http://www.doublehelixcables.com/store/
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 終於忍唔住入咗條 DHC 給 M-100

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。