c.m. 發表於 2015-1-30 22:22

MA8用家,一年多有及Rockbox左,不過都系喜歡舊制!
除左蠢的外,又吾覺有BUG!!{:6_180:}

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:23

PCMM1 發表於 2015-1-26 10:39 static/image/common/back.gif
其實有那些BUG呢?
因為小弟插MSD咭選FOLDER 順序PLAY歌
沒有HANG機... 系統好SMOOTH

請問我用ma9,有些檔案亂碼,可以點做

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:28

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:23 static/image/common/back.gif
請問我用ma9,有些檔案亂碼,可以點做

影幅相黎睇下先?{:6_189:}

P.S. 我係 MA9 用家

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:34

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:28 static/image/common/back.gif
影幅相黎睇下先?

P.S. 我係 MA9 用家

這樣

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:41

再問一個問題,怎看充滿電呀,我剛入機的{:1_249:}

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:45

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:34 static/image/common/back.gif
這樣

試下入 Settings --> Theme Settings --> Font --> 16-GNU-Unifont
如果都係唔得既話 請講下咩情況出唔到(e.g. 所有中文字)同埋啲歌係咩 format?有冇 tag?

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:49

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:45 static/image/common/back.gif
試下入 Settings --> Theme Settings --> Font --> 16-GNU-Unifont
如果都係唔得既話 請講下咩情況出唔到 ...

英文歌正常出英文字,
中文歌出不了中文字,亂碼,
已用16 gnu ,都是亂碼
wav flac 都不能
我本來用dx100 player 是正常的

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:50

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:41 static/image/common/back.gif
再問一個問題,怎看充滿電呀,我剛入機的

Rockbox 原裝 theme 既話睇下面舊電 icon,滿就係 100%
其他 theme 通常有電池 % 顯示~{:6_193:}
原裝 system 就右上角兩舊電 icon(1 正 1 負),兩舊都滿就係 100%

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:57

fatboy02 發表於 2015-2-14 21:49 static/image/common/back.gif
英文歌正常出英文字,
中文歌出不了中文字,亂碼,
已用16 gnu ,都是亂碼

咁試下入 Settings --> General Settings --> language --> chinese-trad
同埋 Settings --> General Settings --> display settings --> default encoding --> BIG5
WAV tag 係唔會 show 到
FLAC tag 正常應該得
不過見你好似係用 CUE?
咁可能係 encoding 問題~

041987 發表於 2015-2-16 13:28

jasonfoknxu 發表於 2015-2-14 21:57 static/image/common/back.gif
咁試下入 Settings --> General Settings --> language --> chinese-trad
同埋 Settings --> General Set ...

師兄個flac tag會唔會load到個封面?
我發覺我個部好似load唔到
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: HIFI ET MA8 Rockbox 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。