fong1016 發表於 2015-1-25 00:55

超新手想問嘢請教

本人真係新手,岩岩新買左個Philips x1耳機,但係屋企只係得一部iPad,一部好舊隨身cd機(電腦唔係房,少用)
用ipad時覺得d聲好似放唔到咁,要開大個音量先好d。
當用部舊cd機時覺得同ipad比係兩個世界咁,d聲音有彈性左好多,同埋唔洗開好大個音量,
但問題係部機真係好舊好舊,搖下部機都聽到入面有零件甩左,唔敢再用。
講左咁多,最主要係想問可唔可以推薦一部player可以推得好個X1,預算得$3000...二手我都接受因為預算真係有限
平時聽開流行歌曲如五月天,陳綺貞,she,張學友之類(雖然唔知關唔關事,但講埋好似好d)

同埋想問一個好無知既問題...其實有冇cd機入碟之餘仲可以駁ipad拎歌,因為以前d歌入晒落電腦,而家得返好少碟

多謝耐心睇完,由於我真係好新好新既新手,請唔好介意我無知亦請多多指教。

Budget-fi 發表於 2015-1-25 01:18

Player係指cd機定係用電腦播歌都ok? 始終香港買到平又高質的cd機唔多

fong1016 發表於 2015-1-25 08:59

Budget-fi 發表於 2015-1-25 01:18 static/image/common/back.gif
Player係指cd機定係用電腦播歌都ok? 始終香港買到平又高質的cd機唔多

指CD機…因為電腦唔係係房,但我又成日屈住係房用Ipad,而ipad推X1又好似有心冇力咁…所以想搵部係房用

Budget-fi 發表於 2015-1-25 09:08

我係隔離台搵到呢部
http://www.review33.com/2ndhand/forum_message.php?topic=67150123110019

行cdm4, 自帶headphone out, 夠玩一排架啦

a292720631 發表於 2015-1-25 09:23

d100 或者 zx1 ,感觉d100声音细腻;zx1 动力澎湃!

fong1016 發表於 2015-1-25 13:31

Budget-fi 發表於 2015-1-25 09:08 static/image/common/back.gif
我係隔離台搵到呢部
http://www.review33.com/2ndhand/forum_message.php?topic=67150123110019

唔該晒,等我搵下啲資料先

fong1016 發表於 2015-1-25 13:33

a292720631 發表於 2015-1-25 09:23 static/image/common/back.gif
d100 或者 zx1 ,感觉d100声音细腻;zx1 动力澎湃!

ZX1推得到大耳機?我之前去sony度試,啲推力好似一般,不過都唔該晒你

asathor922 發表於 2015-1-25 15:58

fong1016 發表於 2015-1-25 13:33 static/image/common/back.gif
ZX1推得到大耳機?我之前去sony度試,啲推力好似一般,不過都唔該晒你

zx1

msr7 一半以下音量

Ath a900xltd 要過一半

僅供參考

(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1]
查看完整版本: 超新手想問嘢請教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。