goldberg0083 發表於 2015-1-27 12:41

nanona 發表於 2015-1-26 23:42 static/image/common/back.gif
我係去旺角有買JL那間試E110,吾記得邊間,原本放在大堂試,冇料到,再搬入房,間房幾大,冇度過,但吾係 ...

睇你都係試10寸!陳列室十幾呎乘十幾呎一定大過我們的家的大廳,同埋間間陳列室D喇叭都擺到密麻麻啦!點知你講邊間{:6_141:}
你有冇叫開大聲d聽呀!你覺得细聲一定要叫佢開大聲d啦!唔係點樣叫試音,人地開得細聲你又唔夠膽叫人開大聲d就話JL渣!你是試威力登spl1000ultra都係試十吋又點會勁得過JL E110呀如果用過一定知,KK X10都或者可以!
其實看你之前舊聞都知你唔鍾意JL{:6_175:}
各位師兄不喜勿插多謝{:8_387:}

nanona 發表於 2015-1-27 13:36

MTX 發表於 2015-1-27 13:44

goldberg0083 發表於 2015-1-26 18:20 static/image/common/back.gif
師兄你去的試音室有幾多尺和試幾多吋的
1:我朋友的廳是224呎 14×16呎用E110
2:你去的試音室多大,試110, ...

絕對認同 x4

alanadc23 發表於 2015-1-27 15:11

nanona 發表於 2015-1-27 16:27

louis001 發表於 2015-1-27 17:17

nanona 發表於 2015-1-27 16:27 static/image/common/back.gif
咁真係可能有人鐘意既,加佐價, 價錢小小上落 ,大家揀同級來計,又冇嘜所謂既,最緊要啱自己聽,因為有 ...

其實建議師兄可以去試下F系列 試完可能會對 JL 有改觀
E系 得唔得 其實都係見人見智 大家理性討論 又何必動氣呢
正如有人鐘意打心口既低頻先叫做正 有人鐘意夠深潛先叫好
正所謂 咸魚青菜 各有所好姐 {:6_182:}

alanadc23 發表於 2015-1-27 17:59

alanadc23 發表於 2015-1-27 18:00

goldberg0083 發表於 2015-1-27 18:01

nanona 發表於 2015-1-27 13:36 static/image/common/back.gif
買佐既,又点會認巢呀!
不要神話,只要真章,你都可以睇番國內評審,好中肯,吾係人地話好,價錢又高,就一 ...

我都是用mk SB12都要萬幾蚊啦!我都想玩
JL ,mk 威力登高型號一樣要過萬
正所謂咸魚青菜各有所愛,
我唔係話你唔中懇,但係你講到它一文不值!!
我都係用mk都出名快狠勁,我在朋友試過真是好勁
正因為我不是在試音室聽先話他勁{:6_175:}
所以先想轉會{:6_174:}
JL E112一定是勁的!下過你話他貴又一定我都認同你!真的不是個個人都買得起

不是人人買了返屋企都話自己的一定係最好最正一定掂
不是要炫耀自己的音響器材貴就好、是個個用過都係話好有同感先,
最後我想問你有冇朋友真正有JL超低音用過呢?
如果有最好就去聽下,聽聽睇下係唔係真係今史
我對任何牌子都不會有偏見,此要他是真正好我都會用

mark777 發表於 2015-1-27 21:56

我用過陳年12吋jbl. spl 1200ultra.E+用JL E112.老實講:JL E112又未至于CHING所講咁唔掂!感覺同威記1200各有長短,威記量大,勁!JL平均D,冇咁嘈,可能因為威仔量大,所以大量壓的時候感覺會嘈,耐咗會辛苦,講到梳化震:威仔,JL,甚至JBL都有震,至換電源線的問題:有錢,換完又自我感覺良好,咪用一.二.三…………仟買條返嚟玩下囉。我冇多餘錢又自我感覺良好所以唔使換,{:6_174:}
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
查看完整版本: 隻十仔終於到步啦

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。