philip2009 發表於 2015-1-23 17:21

B&W XT2 XT4 XTC XT8

唔知道依家二手仲買唔買到呢?有既話又幾錢左右呢?

philip2009 發表於 2015-1-24 12:57

有無人知道好唔好聲,用咩線好啊

philip2009 發表於 2015-1-29 12:02

philip2009 發表於 2015-1-24 12:57 static/image/common/back.gif
有無人知道好唔好聲,用咩線好啊

無人比到意見???

pareto 發表於 2015-2-16 21:07

自己用緊XT2, 用咗2年幾。感覺好聲過CM 系列。(當然當年價錢貴過CM 系統),當年對書枱喇叭印象中買咗一萬幾。
特點: 平過D805 好多,分析力好過CM 系列,好似CM 系列咁易推。鋁合金音箱,好實正。個高音單元的聲唔似CM系列,清翠好多,低音反應較爽快。
唔好處就係喇叭頂的橡膠表層用耐咗老化會有小小癡粒粒,但係情況只是好輕微
呢隻喇叭係好嘢嚟,但由於當年訂價過高,很多人都會轉買CM系列。所以產量不多,出了不久便停產了。
產量少,自然二手都少。
其實用咗2年幾都幾滿意佢嘅聲。但用機頂橡膠老化有小小笠會影響二手價,反正滿意佢嘅聲,所以都唔想discount 太大放一對好喇叭,我估好多用緊XT series 的user 都係咁想。

pareto 發表於 2015-2-16 21:22

pareto 發表於 2015-2-16 21:07 static/image/common/back.gif
自己用緊XT2, 用咗2年幾。感覺好聲過CM 系列。(當然當年價錢貴過CM 系統),當年對書枱喇叭印象中買咗一萬 ...

當年比較過,佢嘅高音似PM1, (XT2外型亦有啲似PM1) 當然低音同動態比唔上佢啦,話曬PM1 貴超過一倍。但好過cm series.

philip2009 發表於 2015-2-26 15:50

pareto 發表於 2015-2-16 21:07 static/image/common/back.gif
自己用緊XT2, 用咗2年幾。感覺好聲過CM 系列。(當然當年價錢貴過CM 系統),當年對書枱喇叭印象中買咗一萬 ...

多謝曬ching既意見啊,真係無咩人會放出黎,聲靚就好啦,我都打算入啊因為

philip2009 發表於 2015-2-26 15:51

唔知道有無聽過XT4既ching呢???
頁: [1]
查看完整版本: B&W XT2 XT4 XTC XT8

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。