jasonfoknxu 發表於 2015-1-11 00:05

【Shure SRH1540 開箱文】 + 求 ADL IHP-35ML 聽感

啱啱入手左 Shure SRH1540,依家煲緊唔講聽感住,發左開箱文先{:6_138:}
{:6_135:}

盒嘅正面

盒背

SHURE

說明書

耳機便攜盒

真身

cable x 2

後備耳套

碳纖維外殼 + 航空級鋁合金支架

哈哈哈

上面

插耳機線

SRH1540 + HIFI E.T MA9

SRH1540 & SE535R

新組合

詳細開箱文:http://nxu.biz/57/

另外,2 月有朋友去日本,見 yen 咁平,想叫人買條 ADL IHP-35ML 比 1540 用,有冇人試過?{:6_141:} 聽感/效果如何?有咩提升?我唔想加 bass{:6_136:}

WallerHomie 發表於 2015-1-11 01:57

{:6_195:}{:6_196:}{:6_196:}

個人只用過ADL iHP-35(3.5-3.5鍍銠頭),唔知音色同ML分別大唔大。
不過Alpha-plated OCC既特性主要係收滑個高頻,所有野會平衡左。
會突出番配樂聲,低音有被強化(實淨些),音場會闊點。
鍾意人聲前既你未必岩聽。

BTW, 耳聽為實喇!
不過買線好多時都係估估下,冇得試。{:6_187:}

jasonfoknxu 發表於 2015-1-11 02:50

WallerHomie 發表於 2015-1-11 01:57 static/image/common/back.gif
個人只用過ADL iHP-35(3.5-3.5鍍銠頭),唔知音色同ML分別大唔大。
不過Alp ...

Thanks{:6_195:} {:6_196:}
就係冇得試,我有啲驚{:6_200:} ,但我想換條 6.3 頭既線,見 ADL 嗰條咁低玩好吸引{:6_178:} ,唔知衝唔衝好{:6_126:}
{:6_179:} 透路下:香港 $16XX{:6_131:},曰本 $7XX{:6_139:}

{:6_194:}

WallerHomie 發表於 2015-1-11 04:58

jasonfoknxu 發表於 2015-1-11 02:50 static/image/common/back.gif
Thanks
就係冇得試,我有啲驚 ,但我想換條 6.3 頭既線,見 ADL 嗰條咁低 ...

日本買既話7舊水唔洗諗太多喇,買番黎試喇!{:6_178:}
怕唔岩聽咪買多第二條做後補。

mister_k 發表於 2015-1-11 11:29

去試下labkable條,唔錯!

jasonfoknxu 發表於 2015-1-11 11:33

mister_k 發表於 2015-1-11 11:29 static/image/common/back.gif
去試下labkable條,唔錯!

係咪要去 Labkable 試?知唔知幾錢?{:6_141:}
話說 Labkable 貴過古河(ADL)有啲接受唔到...{:6_147:}

mister_k 發表於 2015-1-11 18:47

jasonfoknxu 發表於 2015-1-11 11:33 static/image/common/back.gif
係咪要去 Labkable 試?知唔知幾錢?
話說 Labkable 貴過古河(ADL)有啲接受唔到... ...

依家幾錢唔肯定,大約兩年前我訂做過條平衡頭for 1840連平衡頭轉6.3接線好似around兩千。上去labkbale慢慢試,老細好好人!

原明 發表於 2015-1-11 22:37

正!幾銀入手?

jasonfoknxu 發表於 2015-1-11 23:11

原明 發表於 2015-1-11 22:37 static/image/common/back.gif
正!幾銀入手?

依個價入手:#@))
{:6_138:}

原明 發表於 2015-1-12 06:27

靚價!{:6_157:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 【Shure SRH1540 開箱文】 + 求 ADL IHP-35ML 聽感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。