kaiyau 發表於 2014-12-24 09:39

微型投影機一問

各師兄早,呢個post冇圖冇介紹乜都冇,而小弟更加冇錢冇地方玩投投,所以想一解多年心癮,希望買部ipad以下體積或手提款當聖誕禮物畀自己{:6_203:}
我係旺角腦場睇款得一兩,有冇師兄可介紹一下?
謝謝{:6_234:}
祝各師兄平安夜嘿嘿。。。。
(Post76 Android 手機版送出)

kaiyau 發表於 2014-12-24 09:45

小弟投嘅地點多數係蝸居中的板間房之霉牆上,或廁所{:6_186:}

sam12345 發表於 2014-12-24 13:20

點解唔買部TV?

kaiyau 發表於 2014-12-24 18:37

就係屋企唔夠大{:6_203:}

sam12345 發表於 2014-12-24 19:20

kaiyau 發表於 2014-12-24 18:37 static/image/common/back.gif
就係屋企唔夠大

呢部囉!
不過投係白牆身到就靚極有限。
建議你買塊二手幕,仲有你投幾多吋畫面,同投影拒離夠唔夠要留意!
http://m.yohohongkong.com/product/1693-Optoma-ML750-香港行貨

kaiyau 發表於 2014-12-24 22:18

師兄邊部???我投距離應該係六尺(張床),吋數希望有40-60

goldberg0083 發表於 2014-12-24 23:07

kaiyau 發表於 2014-12-24 22:18 static/image/common/back.gif
師兄邊部???我投距離應該係六尺(張床),吋數希望有40-60
(Post76 Android 手機版送出) ...

吋數希望有40-60不如賣LED電視
投60太細沒意思,最平投影機連幕都要$8000但送100寸你又用唔到
又要掛幕又要掛投影機,平機沒有左右平移,得上下移動,好難裝
6呎放機得4呎半用短投就可以,你唔看3D不如買60寸LED二手機6千左右

kaiyau 發表於 2014-12-25 09:05

http://khlin.freera.net/wordpress./index.php?p=89

其實我係想買呢種微型投影機,不是專業傳統型的,有冇師兄熟呢方面資料?或邊度有呢啲舖頭?

mrluk 發表於 2014-12-25 09:17

買電視喇

sam12345 發表於 2014-12-25 13:47

kaiyau 發表於 2014-12-24 22:18 static/image/common/back.gif
(Post76 Android 手機版送出) ...

Sorry巳加番上去了!
頁: [1] 2
查看完整版本: 微型投影機一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。