YYSKY 發表於 2014-12-13 13:41

louis001 發表於 2014-12-13 12:44 static/image/common/back.gif
我個人意見 暫如真係身痕可以 先買入後級感受下先
因809 係安記個代算係高班機 可玩半年後等的
機同格式出 ...

絕對認同,先買後級一樣一樣玩可以吸收經驗,後級啱聽可以玩十零年都不使換。

4Ktv 發表於 2014-12-13 15:24

本身部機Design 祗係合併,唔係真正前級Design 喎,真係合併加後級有咁大增長?唸清楚喎

louis001 發表於 2014-12-13 16:05

4Ktv 發表於 2014-12-13 15:24 static/image/common/back.gif
本身部機Design 祗係合併,唔係真正前級Design 喎,真係合併加後級有咁大增長?唸清楚喎 ...

咁我要買前級都一定要加後級 咁點解又唔可以先試下合併加後級既組合先
將來再換前級都最少知道我分別係邊 加前級樓主都係袛需換左部合併
其實又真係冇乜問題喎 一來可以先熟習一下加左後級既玩法
吸取經驗後 先再玩前後都未遲 一次過就玩前後 一來又重本 (有錢身痕除外)
二來 可能樓主都未知自己取向 可以慢慢再考慮下部前都唔遲既{:6_182:}

pac 發表於 2014-12-13 16:37

我會用
AV純前+7CH 後級+有AV BYPASS的合拼合共9CH,可以玩5.1.4了‧

全用BALANCE線連接.前置訊號線盡量好少少.

這樣聽歌睇戲也有保證.睇演唱會都靚聲D.ATMOS後級同無後級分別很大‧

要玩過程變化則另計‧

4Ktv 發表於 2014-12-13 18:41

louis001 發表於 2014-12-13 16:05 static/image/common/back.gif
咁我要買前級都一定要加後級 咁點解又唔可以先試下合併加後級既組合先
將來再換前級都最少知道我分別係邊 ...

樓主話換曬所有機,部合併要新買唔係現有 !

76joe 發表於 2014-12-13 22:07

4Ktv 發表於 2014-12-13 18:41 static/image/common/back.gif
樓主話換曬所有機,部合併要新買唔係現有 !

合併機都係新買

76joe 發表於 2014-12-14 02:12

pac 發表於 2014-12-13 16:37 static/image/common/back.gif
我會用
AV純前+7CH 後級+有AV BYPASS的合拼合共9CH,可以玩5.1.4了‧

= 買一部前級+一部合併機+一部後級?
而且我又買左你出品的後級,所以已經有左部5ch 後級

76joe 發表於 2014-12-14 02:13

louis001 發表於 2014-12-13 16:05 static/image/common/back.gif
將來再換前級都最少知道我分別係邊 ...

無錯。人窮喜好多

pac 發表於 2014-12-14 08:34

76joe 發表於 2014-12-14 02:12 static/image/common/back.gif
= 買一部前級+一部合併機+一部後級?
而且我又買左你出品的後級,所以已經有左部5ch 後級 ...

咁買多部五CH咪得LAW.中置可以BI AMP添。
安記5530 有pure direct audio patch聽歌都OK架

76joe 發表於 2014-12-14 13:52

pac 發表於 2014-12-14 08:34 static/image/common/back.gif
咁買多部五CH咪得LAW.中置可以BI AMP添。
安記5530 有pure direct audio patch聽歌都OK架 ...

咩係BI Amp?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 好迷好迷。頂級合併機+後級,升級至前後級的Ching 分享下...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。