jasonfoknxu 發表於 2014-12-10 13:30

gamadog 發表於 2014-12-10 12:43 static/image/common/back.gif
咁.......真係要試試momentum la......出街portable得,大枱機更得,而且black friday還有discount tim.. ...

black friday?係香港買唔得咩?{:6_141:}
睇下今過禮拜得唔得閒去試~{:6_167:}

P.S. 唔會帶出街
(Post76 Android 手機版送出)

razzmatazz 發表於 2014-12-10 15:06

jasonfoknxu 發表於 2014-12-10 13:30 static/image/common/back.gif
black friday?係香港買唔得咩?
睇下今過禮拜得唔得閒去試~

如果係家用封閉的話, TRY AUDIO TECHNICA W1000X

WallerHomie 發表於 2014-12-10 19:30

可以試下Focal Spirit Classic
Focal既人聲調音真係好獨特

jasonfoknxu 發表於 2014-12-14 20:10

推~~~{:6_173:}

應該放棄 beyerdynamic,好似太難推
今日用 HIFI E.T MA9 (原裝卡) 直推 DT770 推唔盡~{:6_156:}
(Post76 Android 手機版送出)

原明 發表於 2014-12-14 20:34

AUDIO TECHNICA W1000X都應該啱你。

Andykong 發表於 2014-12-14 21:01

jasonfoknxu 發表於 2014-12-14 20:10 static/image/common/back.gif
推~~~

應該放棄 beyerdynamic,好似太難推

你推邊隻 DT770 啊?有隻 32ohm 的是 portable 用的,我用 DX50 推都夠聲喎!

K.L.Tsui 發表於 2014-12-14 21:22

DT770這貨,即使推得響,要出好聲也要花很多功夫在前端。

如你打算用portable機推的話,誠意推薦你買隻Sony MDR-CD900ST吧!
經典Studio Headphone,人聲很美!

jasonfoknxu 發表於 2014-12-14 21:26

Andykong 發表於 2014-12-14 21:01 static/image/common/back.gif
你推邊隻 DT770 啊?有隻 32ohm 的是 portable 用的,我用 DX50 推都夠聲喎!

應該唔係 portable 版,我知有 portable 版,問過人話 beyer 就算 portable 版都好難推{:6_136:}
不過我下個禮拜會去揾下邊度有得試 t70p 先{:6_146:}

Andykong 發表於 2014-12-14 21:45

jasonfoknxu 發表於 2014-12-14 21:26 static/image/common/back.gif
應該唔係 portable 版,我知有 portable 版,問過人話 beyer 就算 portable 版都好難推
不過我 ...
770 有 3 個版,250ohm, 75ohm 的 Pro 版,和 32ohm 的 Anniversary 版!我試過 32 ohm 的嫌佢多 bass!

T70P 我在右店試過,直推唔算好易玩,上擴或大磚有機,你之前咪買左部身擴耳咩?但 Telsa 耳機要勁煲,係 Shop 聽多數未熟,你聽過就算啦,唔好太認真!

其實 Beyer 偏乾淨冷靜型,我估唔到你會考慮的!

jasonfoknxu 發表於 2014-12-14 21:56

Andykong 發表於 2014-12-14 21:45 static/image/common/back.gif
770 有 3 個版,250ohm, 75ohm 的 Pro 版,和 32ohm 的 Anniversary 版!我試過 32 ohm 的嫌佢多 bass!

...

我今日去見唔到 t70p,不過見你咁講,都係放棄啦{:6_147:}

部 portable amp 放緊出去,岩岩入左張平衡卡取代佢{:6_122:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: [更新]求人聲正封閉式 headphone 推介~$4K budget

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。