女同志喜劇《Appropriate Behavior》(不當好女孩)

2014日舞影展選影
2014洛杉磯Outfest同志影展(最佳編劇)

Shirin努力喺波斯人女兒嘅本分,政治正確嘅雙性戀同年輕又潮嘅布魯克林妞之間掙扎著取得平衡。但是佢嘅波斯味不夠,也唔夠同志,咩都唔太夠。無論邊個身分都只落得失敗嘅下場,令佢心靈孤單不已。喺被女友甩掉之後,面臨一個重大任務:從公園坡呢個祥和嘅女同志溫柔鄉,搬到布魯克林分租嘅藝術家公寓。過去嘅甘苦記憶無法放手,慢慢開始計劃如何能贏回前女友嘅心…

NdfcKGKNa04

tWGFIdh017o

美國上映日期: 2014年1月16日

jayjay 發表於 2014-12-8 11:37

alleelarry 發表於 2014-12-8 18:20

jayjay 發表於 2014-12-8 11:37 static/image/common/back.gif
朗兄好似好鍾意睇同性戀電影喎
成日都分享呢類電影嘅

職業無分貴賤,電影都係,或許要放下有色眼鏡,多多包容啊!

jayjay 發表於 2014-12-8 19:43

Patrickcpc 發表於 2014-12-8 20:37

電影世界大同, 反映現世狀況, 同性戀是愛的一種, 雖然有違一夫一妻制度, 只要電影拍得動容, 不偏不倚,讓觀眾以正常眼光體察同性戀心態, 接納就可以了.

alleelarry 發表於 2014-12-8 20:45

jayjay 發表於 2014-12-8 19:43 static/image/common/back.gif
版主話職業無分貴賤
我係十分同意的
我雖然對同性戀頗為反感

發佈電影資料不等於「鼓吹」,況且大家還是有選擇權,沒有興趣的電影帖自然會「下降」,若然沒有歧視的話就不用「重提」,明白了沒有?否則,《時裝巨人的狂情歲月》及《冥婚啟示》也要被「禁止」了吧!

jayjay 發表於 2014-12-8 22:16

頁: [1]
查看完整版本: 女同志喜劇《Appropriate Behavior》(不當好女孩)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。