WildKid 發表於 2015-5-15 06:12

wklie 發表於 2015-5-11 14:16 static/image/common/back.gif
You can take it to Magic TV office at Science Park for free checking and get a quotation for repai ...

Really thanks for your info. {:6_182:}
放工去攪埋佢,話要留機check咩問題再報價,
唔知要幾耐,唔知要幾錢又唔想走多轉,所以trade-in咗就算。

dennis815 發表於 2015-5-15 14:55

其實有無人知佢收左的 trade in 機, 之後拿去邊? 點用?

keith688 發表於 2015-5-15 15:41

WildKid 發表於 2015-5-15 05:52 static/image/common/back.gif
係呀,係超唔耐用呀!
就算新買都好似要預佢唔用得耐咁!
連個remote,火牛同電插嘅質感都遠不 ...

咁我算好彩部3600D到而家重正常,之前部3500比外父用都冇問題

keith688 發表於 2015-5-15 15:43

dennis815 發表於 2015-5-15 14:55 static/image/common/back.gif
其實有無人知佢收左的 trade in 機, 之後拿去邊? 點用?

我估係冇用,咁做主要谷新機銷量

ballgor 發表於 2015-5-15 16:04

ahchaugoh 發表於 2014-12-3 09:20 static/image/common/back.gif
MTV 5000 2nd hand is only ~3~400 only. For my case, I replaced my faulty power supply and run smooth ...

would you share how to replace?

dennis815 發表於 2015-5-15 16:13

keith688 發表於 2015-5-15 15:43 static/image/common/back.gif

如果間接製做電子垃圾去sales promotion 吹谷消售 , 我就唔讚成 trade in

不過, 二手市場承接力又咁低

ahchaugoh 發表於 2015-5-16 22:04

In SSP Apliu Street, you can buy many switching power supply with 12V 3-4A output for your 5000 replacement. I used Dell one which is ~100 only

gikifk 發表於 2015-5-16 23:18

keith688 發表於 2015-5-15 15:43 static/image/common/back.gif

Yes.......................{:6_193:}

gikifk 發表於 2015-5-16 23:19

舊的唔去新的唔來

Szelong 發表於 2015-5-17 08:37

部magictv得香港用到,又唔見佢有二手賣,我睇都係變垃圾,我自己就係鴨記買隻12v 12.5A既swithing 火牛再diy,全部要用DC既都一隻牛俾哂,nowTV box,NAS,magictv,router等等,不過nowtv 要加降壓去7.5v
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 我部magic tv 5000突然瓜咗柴!(已trade in 8000D)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。