斯路 發表於 2014-12-2 13:02

jasonfoknxu 發表於 2014-12-2 12:56 static/image/common/back.gif
其實理論上 64GB 喺快過 128GB
(不過實際上差唔遠)
我諗 Ak240 都唔會 lag 既,會 lag 既話 ...

單純猜測未必太有意思。

當初我部AK100用上Sandisk 64GB MicroSD有相當多問題,例如播放中途忽然detect唔到張卡,又或者開機時detect唔到張卡,而且好多時侯兩張只係detect得一張,搞到我頭都大埋。我認為樓主開post問好合理。希望有用新世代AK機既用家可以分享下會唔會有咩野問題。

dezispop 發表於 2014-12-2 14:23

斯路 發表於 2014-12-2 13:02 static/image/common/back.gif
單純猜測未必太有意思。

當初我部AK100用上Sandisk 64GB MicroSD有相當多問題,例如播放中途忽然detect ...

有咩牌子推薦?

siushan1011 發表於 2014-12-2 14:31

都用左128GB sandisk 一段時間(市面沒有選擇了), 沒有大問題. 只是每次開機SCAN 時間要等一等(約~10秒). 可以接受.

dezispop 發表於 2014-12-2 14:39

siushan1011 發表於 2014-12-2 14:31 static/image/common/back.gif
都用左128GB sandisk 一段時間(市面沒有選擇了), 沒有大問題. 只是每次開機SCAN 時間要等一等(約~10秒). 可 ...

ic thx
(Post76 Android 手機版送出)

windwolf447 發表於 2014-12-2 14:53

其實唔同卡有唔同JITTER值,換左卡後聲音有DD分別係唔出奇,貴到死嘅Tera Player 其中一個賣點係佢系統中的程式可以消除讀卡時JITTER的影響。
我放同一隻歌去AK240個SSD入面同埋放係TOSHIBA卡入面我都覺得有輕微分別,SSD嘅聲聽落味道平淡DD

fatau 發表於 2014-12-2 16:46

等lexar 128gb
仲有日本softbank 128gb

kingston 都出左, 不過香港仲未見

SCLEE 發表於 2014-12-3 23:51

fatau 發表於 2014-12-2 16:46 static/image/common/back.gif
等lexar 128gb
仲有日本softbank 128gb

一張128gb,買到三張半64gb

dezispop 發表於 2015-2-7 23:57

剛買sandisk128gb microsdxc.

請問microsd放cd封面相,係咪show唔到出黎?
(Post76 Android 手機版送出)

lkh654321 發表於 2015-2-12 20:58

剛買 samsung 128g, no problem

dezispop 發表於 2015-2-12 21:51

lkh654321 發表於 2015-2-12 20:58 static/image/common/back.gif
剛買 samsung 128g, no problem

有無試過放album cover jpeg入 sd card?
我show唔到張相 {:1_255:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: AK240 加 card 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。