wadee 發表於 2014-11-15 16:10

PAC ATMOS毒氣室

這是小弟第一個家訪報告{:6_238:}
今次是小弟第2次到訪PAC毒氣室
試了咩戲就唔講了,等各師兄自己去感受下!!
先感謝PAC大佬嘅熱情招待及無私嘅技術心德分享{:6_181:}
第一次到訪PAC毒氣室嘅感覺是比一間迷你戲院還要強大!!
今次第二次去玩埋ATMOS,空間感包圍感超強!!
以前ONKYO是環繞包圍感空間感是不足的!!
現在ONKYO 5530 ATMOS下氣氛填滿整個空間,而且是實的,有方向定位的整份氣勢壓過來!!
科技真是一日千里,再加上PAC嘅調較技術,令小弟見識到家用ATMOS嘅真正威力!!
同時亦見識到5.1.4同7.1.4嘅分別!!
個人覺得5.1.4環繞分析力較清晰和強,但空間感較窄!!
而7.1.4就空間感超闊,而氣勢就比5.1.4強大得多!!
所以有得揀就一定是玩7.1.4!!{:6_193:}

今次亦見識到PAC地盒之神妙和功效!!
原來地盒換唔同JUMPER是可以作調聲之用,唔親身試過真係唔會知!!{:6_200:}

其實到訪PAC毒氣室除了見識影音外,還見識學習到整潔企理擺設嘅影音家居手法
器材同D線亂葬咁,女人一定會黑口黑面{:6_147:}
這方面真要好好跟PAC大佬學習收納音響線技術{:6_140:}

拜訪完後,心目中暫定升級路線和了解到家居只識合玩5.1.4 ATMOS擺位
個人心態一定要玩ATMOS,因個空間已同上一代唔同晒
但唔需急,而玩前更要好好研究擺位和諗如何拉線!!{:6_154:}

fm31331 發表於 2014-11-15 16:34

果然係毒氣室!{:6_128:}

carreyjim 發表於 2014-11-15 16:35

我明天去毒氣室{:9_439:}

wantai288 發表於 2014-11-15 16:37

5.1.4都唔差嫁,快d一齊玩鴨毛啦!

關大爺 發表於 2014-11-15 16:37

我都想去,可惜做二份工冇時間{:6_147:}

wadee 發表於 2014-11-15 16:42

wantai288 發表於 2014-11-15 16:37 static/image/common/back.gif
5.1.4都唔差嫁,快d一齊玩鴨毛啦!

5.1.4當然不差
但同7.1.4比
個空間細好多

wadee 發表於 2014-11-15 16:44

關大爺 發表於 2014-11-15 16:37 static/image/common/back.gif
我都想去,可惜做二份工冇時間

我都是咁啱夾到時間
仲要即興個種

wantai288 發表於 2014-11-15 17:00

wadee 發表於 2014-11-15 16:42 static/image/common/back.gif
5.1.4當然不差
但同7.1.4比
個空間細好多

香港哋,地方細冇計啦!我有5.1.4玩已經好開心啦!

wadee 發表於 2014-11-15 17:15

wantai288 發表於 2014-11-15 17:00 static/image/common/back.gif
香港哋,地方細冇計啦!我有5.1.4玩已經好開心啦!

我發覺最大問題不是喇叭
而是後級
如用純前
兩部5槍後級都唔夠

wantai288 發表於 2014-11-15 17:29

wadee 發表於 2014-11-15 17:15 static/image/common/back.gif
我發覺最大問題不是喇叭
而是後級
如用純前

呢d問題,用錢可以解決,唔係問題,{:6_176:}
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: PAC ATMOS毒氣室

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。