fungfung1205 發表於 2014-10-22 21:42

求教Anthem用家師兄

小弟兩月前買入710.初次設定經post76師兄們指教,在數分鐘內搞掂。最近想換十仔所以要再cal過部710.但搞左兩晩都不能將電腦和部710connect.搞到頭都大晒! 請師兄們幫幫手.

丁蟹 發表於 2014-10-22 22:07

1) 710一定要駁lan線
2) 電腦 / 手提 一定要去官網下載ARC軟件 (附送個隻CD裝唔到)
3) 電腦 / 手提 一定要ONLINE
4) 電腦 / 手提 一定要插左支 "咪"
5) 開著710再之後開著部電腦就OK

ginson 發表於 2014-10-22 23:04

1-5做完都係唔得既話,開住個software,熄左個Amp再開試下

fungfung1205 發表於 2014-10-22 23:22

丁蟹 發表於 2014-10-22 22:07 static/image/common/back.gif
1) 710一定要駁lan線
2) 電腦 / 手提 一定要去官網下載ARC軟件 (附送個隻CD裝唔到)
3) 電腦 / 手提 一定要O ...

師兄. 你上述所講都有做,但部電腦最後打出話,could not reconnect to the system, Failed to connect to the target device * 192.168.1.3:14999* 我已將電腦和部Amp都已設置上述的編碼,但都失敗!可是第一次setting又非常順利,現在都唔知點搞好.希望師兄們能幫幫手!真係比佢玩死!

fungfung1205 發表於 2014-10-22 23:26

fungfung1205 發表於 2014-10-22 23:22 static/image/common/back.gif
師兄. 你上述所講都有做,但部電腦最後打出話,could not reconnect to the system, Failed to connect to ...

我現在再試試師兄教的5部曲,好在隻老虎入房瞓,有多啲時間搞!

poontaiwah 發表於 2014-10-22 23:28

try to reboot your router

goldberg0083 發表於 2014-10-22 23:34

我發覺個十仔沒有ARC過
D聲會爆好多和勁好多{:6_175:}
唔知覺位ching 有沒有試過呢{:6_141:}

丁蟹 發表於 2014-10-23 00:02

goldberg0083 發表於 2014-10-22 23:34 static/image/common/back.gif
我發覺個十仔沒有ARC過
D聲會爆好多和勁好多
唔知覺位ching 有沒有試過呢 ...

隻十仔即使arc過
都要再set大db
其實咩amp搞個sub仔都係唔準
最終都係自己再set

丁蟹 發表於 2014-10-23 00:04

fungfung1205 發表於 2014-10-22 23:22 static/image/common/back.gif
師兄. 你上述所講都有做,但部電腦最後打出話,could not reconnect to the system, Failed to connect to ...

可能你個 router 出左問題
試下restart過

copy 發表於 2014-10-23 08:46

上網下載過套ARC然後從新做一次試吓得唔得。
頁: [1] 2
查看完整版本: 求教Anthem用家師兄

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。