CATROOM 發表於 2014-10-19 11:23

新TV唔識用

剛買咗LG42UB8200電視,畫面唔錯但仲要慢慢較,
但問題係睇一D節目係有麗音雙聲道,但我揾到頭暈
都唔知点轉聲
仲有睇高清台之前有字幕,新機唔知点出字幕
希望幫幫小弟{:1_247:}

lawzelda 發表於 2014-10-19 12:30

遙控掣影幅相黎睇下,{:1_351:}

keke323 發表於 2014-10-19 13:43

我都用緊 LG...不過 modal 唔同....
ching 可以試下睇下個 remote 有無個 Q.MENU 制....入面有得選擇 "音效1 / 音效2"
應該係呢度選擇 {:6_175:}

CATROOM 發表於 2014-10-19 16:05

keke323 發表於 2014-10-19 13:43 static/image/common/back.gif
我都用緊 LG...不過 modal 唔同....
ching 可以試下睇下個 remote 有無個 Q.MENU 制....入面有得選擇 "音效 ...

揾到啦,remote本身上面冇Q.menu制,
要先按INPUT 制先可見到Q.menu.
在按入可見轉麗音和字幕
嘩 真嘔血

CATROOM 發表於 2014-10-19 16:07

多謝各位回覆和幫忙{:1_352:}

gikifk 發表於 2014-10-19 18:17

{:6_127:}
頁: [1]
查看完整版本: 新TV唔識用

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。